Stan - spoed is te adopteren


Update 13/04/2017: Stan heeft in de nacht van 12 op 13 april een epileptische aanval gehad. De volgende dag is hij meteen van top tot teen onderzocht door de dierenarts. Omdat Stan wat moeite heeft met opstaan en ook pijn leek te hebben, zijn er ook röntgenfoto´s gemaakt. Stan heeft artrose en een oud letsel op zijn rug. Er is ook bloed afgenomen wat naar het lab is gestuurd, om te zien of Stan één van de buitenlandse ziektes heeft. Voor Leishmania is een PCR test aangevraagd, omdat de dierenarts vermoed dat Stan misschien wel Leishmania heeft. Stan heeft ook wat bulten op zijn rug, boven zijn staart/op zijn achterhand. Deze bulten zijn gelukkig onschuldig. Stan heeft nu medicatie voor als hij weer een epileptische aanval zal krijgen, en ook voor zijn artrose heeft hij medicatie gekregen. De uitslagen van zijn bloedtesten zijn nog niet binnen. Maar één ding staat al vast: deze lieve senior heeft een familie nodig. Bij de opvang waar hij verblijft slaapt hij ´s nacht in huis, maar Stan heeft een hele dikke vacht en wil daarom het liefst op de kale vloer liggen, dat is het koelst voor Stan. Maar voor zijn artrose is dit natuurlijk helemaal niet goed. De extreem warme zomer in Andalusië zal voor Stan een lijdensweg worden door zijn dikke vacht. We hopen dan ook dat Stan snel naar een familie uit kan gaan kijken.

 
 
 
Stan werd zwervend op straat aangetroffen. Hij had een slipketting om zijn nek, waardoor er getwijfeld werd of hij geen baasje zou hebben. Maar Stan was van niemand, en niemand wilde iets van hem weten. Een dierenredster gaf hem eten, maar kon zelf verder niets voor hem doen. Op een dag liep Stan met een voorbijganger mee. Er werd gevraagd aan de voorbijganger of hij soms Stan's baasje was, maar de man kende Stan niet. Stan was waarschijnlijk wanhopig op zoek naar aandacht, een nieuw baasje, en had zich daarom aan de voorbijganger "vastgeklampt". Een andere dierenredster wilde Stan graag helpen, maar nadat hij met de voorbijganger mee was gelopen was er geen spoor meer van Stan. Op zondag 12 maart werd bekend waar Stan was: de politie had Stan meegenomen en naar het plaatselijk depot gebracht. Zo'n depot is een "bewaarplaats" voor dieren waar ze letterlijk zonder enige verzorging bewaard worden tot ze naar het dodingstation gebracht worden. Zover is het gelukkig niet gekomen voor Stan. Dezelfde zondag is Stan al uit het depot gehaald en is hij ondergebracht bij een betaald opvangadres/kennel, waar Stan zijn straatleven snel achter zich kan laten. Stan is nog wat onzeker, maar bevindt zich wel het liefst aan de zijde van zijn verzorgster. Hij wil graag bij iemand horen, en heeft een lief en zacht karakter. Stan heeft inmiddels al voorzichtig kennis gemaakt met de rest van de honden. Ook toen was er veel onzekerheid en liet Stan alles gelaten over hem heen komen. Stan heeft het echt nodig om weer bij een familie te horen. Hij moet zijn bloedtesten nog krijgen en moet ook nog gecastreerd worden. Dit zal spoedig allemaal gebeuren. 


Geslacht: Reu
Grootte: Middel
Ras: Duitse herder
Status: ter adoptie
Leeftijd: 1-1-2007  (geschat)
Herkomst: Huelva - Spanje
   
 

 

 

 

 

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Veerle0032116884330032468106615Zondag t/m zaterdag 14.00 - 22.00 uur
Annemarie S0655502950 Maandag 13.00 - 18.00 uur Dinsdag 13.00 - 18.00 uur Donderdag 13.00 - 18.00 uur
Karin 0623948908 Dinsdag en Woensdag 10.00 – 22.00 uur Vrijdag en Zondag 10.00 – 22.00 uur
Claudia0633101001 Maandag, dinsdag en donderdag 9.30 - 11.00 uur Woensdag 16.00 - 20.00 uur Zondag 16.00 - 20.00 uur
Rita0299-439774 Donderdag, zaterdag, zondag en maandag 17.00 - 20.00 uur Dinsdag en woensdag 14.30 - 18.00 uur
Kate055-5053020 Maandag 09.00 - 12.00 uur Dinsdag 09.00 - 11.00 uur
Anne Marie0615064902 Zaterdag en Zondag 11.00 - 18.00 uur


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, dit kan zijn in een asiel of bij een opvanggezin in het buitenland. Een opvanggezin in het buitenland is vaak niet te vergelijken met een opvanggezin in Nederland. Dit kan betekenen dat een hond niet aan een huiselijke woonsituatie gewend is! Verblijft de hond in een asiel, dit kan zijn in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond in een asiel of opvanggezin gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is en niet gewend is aan een bench, dit zal geleerd moeten worden en heeft tijd en geduld nodig.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas.

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©Stichting Dierenhulp zonder Grenzen
Klik en help ons helpen