Saurom - pechvogel is te adopteren


Saurom is op 24 maart 2018 opnieuw bij de dierenarts geweest. Hij heeft bloedtesten gehad om te kijken hoe het met de leishmania gesteld is, en of de leishmania geen schade aan de organen heeft aangericht. En er zijn ook röntgenfoto's gemaakt. De uitslag van zijn nieuwe leishmaniatest, bij een daarvoor gespecialiseerd laboratorium uitgevoerd, was verrassend goed: zijn leishmania waarde is aanzienlijk gedaald, dus dat is goed nieuws. De testen voor zijn nier- en leverwaarden zijn in het lab bij de dierenarts gedaan, en alles was prima in orde! Saurom wordt uiteraard voorafgaand aan zijn adoptie nog een keer op dit alles getest. Omdat Saurom zijn achterpoten wat kruist denkt de dierenarts dat hij eventueel een zenuwletsel in zijn ruggenmerg heeft omdat volgens de dierenarts het kruisen van de achterpoten daar een verschijnsel van is. Dit zou hem in de toekomst problemen met lopen kunnen geven, maar het kan ook zijn dat hij er helemaal geen last van zal krijgen. Iets wat goed in de gaten gehouden wordt en moet worden, om te zien hoe hij zich daarin zal ontwikkelen. Wat ze ook zag dat was dat zijn heupbotten aan het veranderen zijn wat betekent dat hij in de toekomst gegarandeerd artrose zal krijgen. Dit alles neemt niet weg dat Saurom een geweldige hond is, die nog vele jaren iemands beste trouwe maatje kan zijn. Hij is inmiddels al gecastreerd. Deze lieve kanjer wacht met smacht op een familie.

 
 
Saurom werd in 2012 als kleine pup met veel illusie bij een erkende fokker gekocht. Hij woonde bij zijn baasje in huis, er werd van hem gehouden. Maar helaas werd het baasje van Saurom ziek en had geen tijd meer voor Saurom. Saurom werd op een stuk perceel geplaatst waar hij zijn dagen moest zien te slijten. Zonder familie, zonder liefde, zonder aandacht, zonder warme mand... Hij kreeg zelfs maar amper te eten. Saurom kreeg ontstoken ogen en hij verloor gewicht. Dierenvrienden trokken zich het lot van Saurom aan. Ze vroegen toestemming aan het baasje of ze een andere familie voor Saurom mochten zoeken, en die stemde daar gelukkig mee in. Saurom werd door de dierenredders mee naar de dierenarts genomen voor de bloedtesten, en hij bleek leishmania te hebben met een behoorlijk hoge waarde. Voor Filaria en Ehrlichia werd hij gelukkig negatief getest. Er werd hulp gezocht voor Saurom, een asiel, een stichting, een opvang, iemand die zich wilde ontfermen over deze lieverd. Maar iedereen zat vol, of er werd gewoonweg niet gereageerd op het smekende verzoek om hulp. Totdat JoLi werd gevraagd of zij misschien iemand kende die Saurom zou kunnen helpen. JoLi twijfelde geen seconde om Saurom zelf te helpen, en hem onder te laten brengen bij het beste betaalde opvangadres waar zij gebruik van maken, zodat Saurom de optimale verzorging zou kunnen krijgen die hij nodig heeft. Saurom heeft dus gelukkig weer een dak boven zijn hoofd, heeft weer een warme mand, ontvangt weer liefde, en ach, wat had deze lieverd dat nodig! Hij heeft inmiddels een kuur van 28 dagen Milteforan achter de rug, dat is een ondersteuning voor zijn leihsmania, binnenkort krijgt hij uitgebreide nieuwe bloedtesten. Hij krijgt ook allopurinol. Zijn ogen zien er weer goed uit, op een wit plekje na, wat op zijn hoornvlies ligt en hij misschien niet meer kwijt zal raken. Saurom leeft samen met een grote roedel honden van elk formaat, hij gaat goed met ze om. Hij reageert perfect op zijn naam en is dol op balletjes, een Kong, of andere speeltjes. Omdat buitenshuis, op het grote perceel van de opvang, de kans bestaat dat er een conflict ontstaat als ze ballen of ander speelgoed verspreiden, zoekt Sauron buitenshuis een steen op, zo graag wil hij iets bij zich hebben. Saurom is een vrolijke, lieve en vrij actieve hond. Hij vindt het heerlijk om rond te rennen op het grote perceel, maar reageert wel meteen zodra je hem roept. Saurom is zindelijk en sloopt niets bij het opvanggezin. Hij heeft binnenshuis zijn eigen kamer zodat hij tenminste binnenshuis wel van zijn speeltjes kan genieten. Omdat Saurom een tijd honger heeft moeten lijden is hij best gefixeerd op eten. Brokjes hoeven van hem niet zo, hij heeft het liever gemengd met wat natvoer.
 Deze lieve prachtige trouwe hond is op zoek naar een baasje voor het leven. Wie geeft deze lieverd zijn gouden mand?

 

 


Geslacht: Reu
Grootte: Middel
Ras: Duitse herder
Status: Gereserveerd
Leeftijd: 22-2-2012  (geschat)
Herkomst: Huelva - Spanje
   
 

 

 

 

 

 

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Annemarie S0655502950 Dinsdag 13.00 - 18.00 uur Donderdag 13.00 - 18.00 uur
Karin ( Kreta honden )0623948908 Maandag en Donderdag 13.00 – 22.00 uur Dinsdag en Woensdag 10.00 – 22.00 uur Vrijdag t/m zondag 10.00 – 22.00 uur
Claudia0633101001 Maandag + dinsdag 09.30 - 11.00 20.00 - 22.00 uur Woensdag 15.30- 22.00 uur Donderdag + vrijdag 09.30 - 11.00 uur Zondag 16.00 - 20.00 uur
Lindsay - België  0032497385017Maandag t/m zaterdag 17.00 - 21.00 uur
Lorrainne0636068857 Maandag 18.00 - 20.00 uur Woensdag 13.00 - 15.00 uur Donderdag 18.00 - 20.00 uur
Rita0299-439774 Donderdag, zaterdag, zondag en maandag 17.00 - 20.00 uur Dinsdag en woensdag 14.30 - 18.00 uur
Kate055-5053020 Maandag 09.00 - 12.00 uur Dinsdag 09.00 - 11.00 uur
Yvonne 0475-3419900629344739Maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.
Marijke0616776739 Woensdag 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur
Anne Marie0615064902 Zaterdag en Zondag 11.00 - 18.00 uur


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, dit kan zijn in een asiel of bij een opvanggezin in het buitenland. Een opvanggezin in het buitenland is vaak niet te vergelijken met een opvanggezin in Nederland. Dit kan betekenen dat een hond niet aan een huiselijke woonsituatie gewend is! Verblijft de hond in een asiel, dit kan zijn in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond in een asiel of opvanggezin gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is en niet gewend is aan een bench, dit zal geleerd moeten worden en heeft tijd en geduld nodig.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas.

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©Stichting Dierenhulp zonder Grenzen
Klik en help ons helpen