Lord is te adopteren


Lord is in Nederland.
 
Lord is een  hond die zijn leven lang in het asiel heeft gezeten, hij heeft tijd nodig maar vooral veel geduld.  Hij is een vriendelijke, lieve hond die zeer sociaal is naar zijn soortgenoten. Grote honden vindt hij een beetje eng, maar dit uit zich niet in blaffen of ander reactief gedrag. Hij houdt dan wat afstand, hij  is juist onderdanig naar soortgenoten toe.  Lord loopt prima aan de lijn en vindt het strand heerlijk, open ruimte, vrijheid (wel aangelijnd) en in water. Hij geniet daarvan, prachtig om te zien. Ook op een terras zitten erna  is het prima met Lord, hij komt rustig naast je liggen indien dit een beetje rustige plek is. Lord kan ook prima in een gezin die naast honden ook katten heeft. Lord laat zich wel aanhalen en hij komt ook voor een snoepje bij je  en soms gaat hij bij je liggen, alles nog voorzichtig maar beetje bij beetje gaat het beter met hem.

                                                            -.-.-.-.-.-.-.-

  
Lord is een prachtige zwart witte Podenco kruising. Zeer uniek om te zien. Zijn schofthoogte is circa 55 cm.  Hij is op straat gevonden zonder microchip en daardoor is zijn geschiedenis onbekend, maar dit verhaal begon al bijna 4 jaar geleden, al die tijd zit Lord te wachten in het asiel op een geduldig en lief baasje welke hem op weg kan helpen naar een mooie toekomst. Lord is wat angstig naar mensen, maar is wel nieuwsgierig!  Als hij buiten is begint hij te snuffelen en wil hij geuren opnemen. Net alsof hij wat in te halen heeft.  Hij loopt prima mee aan de lijn, soms wat twijfelachtig, maar toch wint de nieuwsgierigheid het weer. Lord zal het beste geplaatst kunnen worden bij andere honden. Hij is zeer sociaal en trekt zich enorm daaraan op, een stabiele hond aan zijn zijde zal hem snel alle vertrouwen geven die hij nodig heeft om de wereld te gaan ontdekken. Lord is Leishmania negatief. 

Een klein stukje speekselklier is bij een operatie verwijderd, dit was  waarschijnlijk  oorzaak van  speekselophoping, die hoewel hij klein is, speeksel kan veroorzaken.  Bovendien is ook de klier aan de andere kant verwijderd. Alle speekselklieren zijn verwijderd en zouden niet meer voor problemen moeten zorgen. Toch kan Lord gewoon nog speeksel in zijn bek krijgen omdat er nog een ander groep ´speekselklieren´ zijn die hem geen problemen geven. Die  bevinden zich in een ander deel van zijn hoofd. Hij kan dus prima een normaal leven leiden.  Er worden geen problemen meer verwacht. 


Geslacht: Reu
Grootte: Middel
Ras: overig
Status: ter adoptie
Leeftijd: 15-6-2015  (geschat)
Herkomst: Villafranca - Spanje
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Veerle 0032468106615Zondag t/m zaterdag 14.00 - 22.00 uur
Annemarie S0655502950 Maandag 13.00 - 18.00 uur Dinsdag 13.00 - 18.00 uur Donderdag 13.00 - 18.00 uur
Karin 0623948908 Maandag en Donderdag 13.00 – 22.00 uur Dinsdag en Woensdag 10.00 – 22.00 uur Vrijdag t/m zondag 10.00 – 22.00 uur
Rita0299-439774 Donderdag, zaterdag, zondag en maandag 17.00 - 20.00 uur Dinsdag en woensdag 14.30 - 18.00 uur
Kate055-5053020 Maandag 09.00 - 12.00 uur Dinsdag 09.00 - 11.00 uur
Anne Marie0615064902 Zaterdag en Zondag 11.00 - 18.00 uur


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, dit kan zijn in een asiel of bij een opvanggezin in het buitenland. Een opvanggezin in het buitenland is vaak niet te vergelijken met een opvanggezin in Nederland. Dit kan betekenen dat een hond niet aan een huiselijke woonsituatie gewend is! Verblijft de hond in een asiel, dit kan zijn in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond in een asiel of opvanggezin gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is en niet gewend is aan een bench, dit zal geleerd moeten worden en heeft tijd en geduld nodig.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas.

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©Stichting Dierenhulp zonder Grenzen
Met spoed zijn wij op zoek naar een opvanggezin voor : Lord

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Coördinator opvanggezinnen
Eefje Vermeer
0622521625  
Neem contact op via emailKlik en help ons helpen