Eos - spoed is te adopteren


Eos (mythologie; godin van de zonsopgang)

Dit is het trieste verhaal van Eos. In de zomer van 2018 toen Eos twee maanden was, wordt ze samen met haar zusje en broertje gedumpt in Licata – Sicilië. Nadat Eos 5 maanden was, is onze collega Patrizia gaan vragen in het plaatselijke asiel of Eos en haar zusje gesteriliseerd konden worden maar helaas was er nooit plaats omdat het asiel overvol was.

Ondertussen raakt Eos (uiteraard) zwanger en zo ook haar zusje. Toen een medewerker van het asiel liet weten dat er eindelijk een plaatsje vrij was in het asiel en hoorde dat Eos puppy’s had, weigerde hij haar mee te nemen en zo ook voor haar zusje die nog zwanger was. Dit gebeurde allemaal in de lente van 2019 en gelukkig werd Eos samen met haar 9 puppy’s door 2 vrijwilligsters in een shelter geplaatst zodat ze tenminste beschermt waren tegen de vergiftigingen die in Licata herhaaldelijk plaatsvinden. Helaas overleefde maar twee van haar puppy’s.  Nadat deze twee geplaatst werden, werd Eos meteen overgeplaatst naar het gemeentelijke asiel door vrijwilligsters om hier gesteriliseerd te worden (zonder dat onze collega hier in gekend werd). Het lukte Eos bij de overplaatsing te ontsnappen en deze informatie werd pas na 15 dagen gedeeld, onze collega begon een zoekactie, helaas zonder enig resultaat.   

 

In juli 2019, toen Patrizia de zwerfhonden in Licata eten bracht, zag ze Eos weer. Helaas weigerde de roedel zwerfhonden van het dorp Eos, beten haar en Eos moest vluchten en zich ergens anders verschuilen en lweer verdween Eos.   

 

In oktober 2019, wanneer Patrizia met de auto terugkomt van “haar ronde” bij de zwerfhonden, komt ze Eos tegen op straat. Ze stopt haar auto en Eos is op dat moment zo blij haar te zien dat ze spontaan een plasje doet van blijdschap. Patrizia neemt haar mee in de auto naar een veiligere plek, ver weg van waar de vergiftigingen plaats vinden en belt elke vrijwilligster die ze kent, naar alle betaalde opvangen, niemand heeft een plekje voor Eos. Patrizia is gedwongen de hond achter te laten met grote moeite. Ze is diep teleurgesteld, maar vastberaden een oplossing te vinden voor Eos. De volgende dag gaat Patrizia samen met een andere vrijwilligster naar de plek waar ze Eos had achtergelaten en vindt haar r niet.

s Avonds krijgt ze telefoon van een vrijwilligster die Eos in het dorp héeft gezien en deze keer heeft Patrizia een betaalde opvang gevonden voor Eos, gaat haar meteen zoeken ook al is het donker. Eos wordt dezelfde avond nog naar de opvang gebracht waar ze blijft totdat Patrizia met hulp van andere vrijwilligers de sterilisatie betaald voor Eos. Na de sterilisatie kan Eos herstellen bij een vrijwilligster die nu eindelijk een plekje vrij heeft thuis en op die manier hoeft Patrizia de opvang voor Eos niet meer te betalen,  maar alleen haar eten. Wel vraagt de vrijwilligster Patrizia zo snel mogelijk een adoptie te vinden voor de Eos anders moet ze Eos helaas weer op straat zetten…

 Patrizia vraagt DZG met spoed Eos te helpen eindelijk een familie te vinden na al haar nare gebeurtenissen. 


Geslacht: Teef
Grootte: Middel
Ras: overig
Status: ter adoptie
Leeftijd: 15-4-2019  (geschat)
Herkomst: Sicilië
   
 

 

 

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Jacqueline0614503112 Zondag 9.00 uur - 12.00 uur
Veerle0032116884330032468106615Zondag t/m zaterdag 14.00 - 22.00 uur
Annemarie S0655502950 Maandag 13.00 - 18.00 uur Dinsdag 13.00 - 18.00 uur Donderdag 13.00 - 18.00 uur
Karin 0623948908 Dinsdag en Woensdag 10.00 – 22.00 uur Vrijdag en Zondag 10.00 – 22.00 uur
Claudia0633101001 Maandag, dinsdag en donderdag 9.30 - 11.00 uur Woensdag 16.00 - 20.00 uur Zondag 16.00 - 20.00 uur
Rita0299-439774 Donderdag, zaterdag, zondag en maandag 17.00 - 20.00 uur Dinsdag en woensdag 14.30 - 18.00 uur
Kate055-5053020 Maandag 09.00 - 12.00 uur Dinsdag 09.00 - 11.00 uur
Anne Marie0615064902 Zaterdag en Zondag 11.00 - 18.00 uur


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, dit kan zijn in een asiel of bij een opvanggezin in het buitenland. Een opvanggezin in het buitenland is vaak niet te vergelijken met een opvanggezin in Nederland. Dit kan betekenen dat een hond niet aan een huiselijke woonsituatie gewend is! Verblijft de hond in een asiel, dit kan zijn in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond in een asiel of opvanggezin gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is en niet gewend is aan een bench, dit zal geleerd moeten worden en heeft tijd en geduld nodig.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas.

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©Stichting Dierenhulp zonder Grenzen
Klik en help ons helpen