Hoe verloopt de de Adoptieprocedure? 

Een dier adopteren, hoe gaat dat in zijn werk

fiogf49gjkf0d
U kunt via Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal een hond of kat weer een nieuwe plek bij u thuis geven.
 
Voordat u een hond of kat adopteert bij ons hebben wij zoveel mogelijk achtergrond informatie over de dieren geprobeerd te krijgen, dit is niet altijd helemaal compleet omdat veel dieren nog in opvangcentra/opvanggezinnen verblijven in het buitenland. Wanneer een dier reeds in een opvanggezin in Nederland verblijft wordt goed naar het gedrag van het dier gekeken en zo kunnen wij u zo goed mogelijk vertellen wat voor karakter het dier heeft, bijvoorbeeld kan hij/zij goed alleen thuis blijven, is hij/zij angstig, hoe gaat het met kinderen, katten en andere huisdieren? De dieren worden gevaccineerd en gechipt .

Hiervoor doneert u een vast bedrag.

Ongecastreerde/ongesteriliseerde honden €260,--

Gecastreerde/gesteriliseerde honden € 350,--

Ongecastreerde/ongesteriliseerde katten € 130,--

Gecastreerde/gesteriliseerde katten € 175,--

Bovenstaande bedragen zijn een tegemoetkoming in de kosten.

Huisbezoek
Wanneer u heeft aangegeven graag een bepaalde hond te willen adopteren, komt iemand van de organisatie bij u langs om uw thuissituatie te bekijken. Tijdens dit huisbezoek wordt gekeken of het dier in deze nieuwe leefomstandigheden zal passen. Verblijft de hond nog in het buitenland dan hoort u  t.z.t. van ons wanneer het dier naar Nederland komt. De dieren worden met het vliegtuig door ons opgehaald uit het buitenland. Dit betekent in de praktijk dat u soms meerdere weken op uw hond moet wachten. 

Nazorg
Bij het doorgaan van de adoptie van het dier wordt door beide partijen een overeenkomst ondertekend waarin adoptievoorwaarden staan. Degene die bij u op huisbezoek is geweest, komt ook weer op nacontrole en zal op regelmatige basis telefonisch contact met u hebben.


Klik en help ons helpen