Animal Care Malta kolonies


fiogf49gjkf0d
Animal Care Malta kolonies

De primaire kolonies (3) die ze voeren bestaan uit ca. 60 katjes.
De kosten hiervoor zijn ca. € 36,-- per dag (€ 0.60 per katje).

Daarnaast zijn er nog ca. 12 andere kolonies in Mellieha (ca. 200 katten), die ze ook graag zouden willen helpen want er zijn wel mensen die willen voeren, maar als de kolonies te groot worden dan wordt het te duur en is men geneigd ermee te stoppen.

Het kattenprobleem op Malta is gigantisch. De laatste jaren zijn steeds meer mensen zich hiervoor gaan inzetten maar het blijft vechten tegen de bierkaai.
Als je voor het eerst gaat vangen in een kolonie (om te steriliseren –TNR-) dan gaat het goed, maar hoe verder je komt, hoe moeilijker het wordt want de “laatste katjes” laten zich niet zo makkelijk vangen en ook als er slechts een paar katjes niet gevangen worden dan breidt de kolonie zich vliegensvlug weer uit.

Animal Care helpt de mensen die kolonies voeren met het vangen van de katjes en zorgen voor “after-care”. De katers worden in het algemeen een dag later weer vrij gelaten maar de poesjes houden ze ca. 5 dagen binnen ter observatie en laten hen pas vrij wanneer ze zeker weten dat het helemaal goed met hen gaat.

Ook vangen ze zieke poesjes en kittens op. De kittens hebben vaak ooginfecties en ze behandelen hen totdat ze weer helemaal beter zijn.
 
Update 31-07-2012
Animal Care malta is jarig!
Vandaag is het precies één jaar geleden dat we gestart zijn. Een moeilijke start want er kwamen nagenoeg geen donaties binnen maar na héél hard werken,
 
hadden we in december 2011 eindelijk voldoende middelen om te beginnen met het vangen en steriliseren van de straatkatjes.
Eerst moesten natuurlijk de nodige hulpmiddelen worden aangeschaft, zoals een kattenval en overzetkooitjes ( waarin de katjes naar de dierenarts vervoerd kunnen worden). Dit was een aanslag op ons budget maar gelukkig kregen we hulp van een sponsor die alles gratis van Nederland naar Malta heeft vervoerd.
Omdat we dit werk al ca. 10 jaar gedaan hadden (alles uit privé-gelden) beschikten we gelukkig al over enkele benches waarin de katjes verblijven nadat ze gesteriliseerd zijn. Op 7 december 2011 werd het eerste poesje gevangen en gesteriliseerd en daarna volgden er vele meer.
Helaas hadden we een hele slechte winter en daarom hebben we onze werkzaamheden in de eerste maanden van 2012 op een laag pitje moeten zetten omdat we het te koud vonden om de poesjes na een zware operatie en met een kaalgeschoren buikje weer in de kolonies terug te zetten.
Toen het in maart eindelijk beter weer werd, waren veel poesjes al zwanger en hebben we besloten om tijdelijk te stoppen met het vangen van poesjes en ons voorlopig te concentreren op de katers.
Die hebben het ons vaak héél moeilijk gemaakt want ze zijn ó zo slim maar we hebben er toch heel wat een paar onsjes lichter kunnen maken.....;-)
intussen ging het voeren van de kolonies natuurlijk gewoon door. We voeren iedere dag ca. 80 katjes en sinds een paar maanden helpen we ook enkele mensen door hen voer te verstrekken voor hun kolonies. We zouden graag véél meer mensen willen helpen maar helaas is ons budget beperkt en moeten we keuzes maken, wat vaak heel moeilijk is.
Er waren ook minder leuke dingen omdat we een aantal zieke katjes hebben moeten laten inslapen maar dit gebeurt  alleen als er écht geen andere uitweg meer is.
Ook hebben we weer een aantal kittens opgevangen:
in oktober 2011 hebben we Salt en Tigger gevangen in een kolonie, ze hadden zeer ontstoken oogjes en we hebben hen meegenomen naar onze shelter met de bedoeling om ze later weer terug te zetten in de kolonie. We wilden hen echter niet meer kwijt en ze hebben nu een heerlijk leventje bij ons.
Hun zusje Picolina is in maart 2012 gevangen en gesteriliseerd, ook haar hebben we bij ons gehouden omdat we het niet over
ons hart konden verkrijgen om haar weer in de kolonie te zetten..........
Op 16 mei jl. is Laila bij ons gebracht, ze was gevonden in een weiland in Burmarrad en pas ca. 4 weken oud.
een lieve familie in Nederland wilde haar adopteren dus de vaccinaties e.d. werden in gang gezet en de reis naar Nederland geboekt. Toen bleek dat ze te jong zou zijn voor de rabiës-vaccinatie, die niet gegeven wordt aan katjes jonger dan 3 maanden, toen heeft de familie in Nederland besloten om Oscar te adopteren, een lief klein katertje die al maanden in een garage in een kooi zat en die niemand wilde adopteren. Zijn broertjes en zusjes waren intussn allemaal weg en hij voelde zich erg eenzaam. De benodigde  vaccinaties en paperassen werden in gang gezet en op 16 juli jl.was het zover: Oscar ging naar nederland! Het was een spannende reis maar toen hij eindelijk bij zijn adoptie-familie arriveerde, voelde hij zich meteen thuis!
Missie geslaagd!!
Intussen wasop 1 juni jl. ook Mosti bij ons gebracht, een klein katertje van ca. 5 weken oud die gevonden was in het midden van een drukke weg in Mosta.
Hij was heel erg vies,  zat onder de blauwe plekken en kon zijn linker achterpootje niet gebruiken. Hij was zeer zeker aangereden... De dierenarts vermoedde dat zijn pootje niet gebroken was en dat het met antibiotica, pijnstillers en rust goed zou komen en dat is gelukkig uitgekomen! Hij rent nu rond alsof er nooit iets gebeurd is en groeit als kool.
Laila en Mosta zijn onafscheidelijk en het eind van het verhaal is dat ze allebei bij ons mogen blijven....
De komende weken en maanden gaan we weer heel hard werken om te proberen zoveel mogelijk poesjes te vangen want al deze kittens zijn natuurlijk schattig maar ons doel is om de kattenpopulatie terug te dringen en dat kan alleen door sterilisatie.
Het vangen vergt heel veel geduld en er zijn tientallen dagen waarop we moe en zonder ook maar één katje gevangen te hebben weer naar huis terug moeten keren. Maar we houden vol.... ook zijn we bezig met het samenstellen van een educatie-boekje voor kinderen want ons motto is: jong geleerd, oud gedaan.
Wanneer de kinderen op jonge leeftijd al geleerd wordt dat ze respect moeten hebben voor dieren en ook bekend worden gemaakt met de noodzaak van sterilisatie, hopen we dat de situatie op Malta ooit zal veranderen.
Helaas zijn er op dit  moment nog vele schrijnende gevallen en er zijn nog steeds veel mensen die niet begrijpen waar wij mee bezig zijn maar gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die onze hulp inroepen.
We helpen waar we kunnen, zo lang onze financien het toelaten......
 
update 16-06-2013
De afgelopen maanden zijn ontzettend druk geweest. We hebben diverse kittens opgevangen, de meesten met vreselijke ontstoken oogjes, maar de meesten hebben we kunnen redden. Alleen kleine Nala, die een operatie nodig had omdat haar oogje er echt uit moest, heeft het niet gered omdat haar kleine lichaampje de narcose niet aan kon. We wisten dat het een groot risico was om haar te opereren maar we hadden geen keus!
 
 Update november 2016
 

In februari 2016 zijn we verhuisd naar een nieuw onderkomen waar de katjes een eigen kattenhuis en heel veel ruimte in de tuinen hebben.

Intussen zijn twee “terrassen” klaar (het ligt op een heuvel) en we zijn op dit moment bezig met de uitbreiding zodat de katjes binnenkort de beschikking hebben over een zeer groot gebied.

Alles is privé bezit en we hebben geen enkele steun van de overheid zodat we compleet afhankelijk zijn van donaties.

Op dit moment zijn er 60+ katjes in onze shelter en daarnaast voeren we 70-80 katjes in andere kolonies in Mellieha; we hebben dus iedere steun héél hard nodig!

Héél hartelijk dank voor uw adoptie op afstand! Door uw steun kunnen we ons werk blijven doen!

 

 
 
 
 
 

Animal Care Malta kolonies hebben € 36.00 p.dag nodig.
Elke bijdrage is welkom.Geboortedatum: donderdag 1 september 2011
Herkomst: Animal Care Malta
Adoptiebedrag nodig: 36,00
Geadopteerd door: Anita Verkerk € 25,- per maand
   

Meld u aan voor "En ik dan?"
Klik en help ons helpen