Fuxa


fiogf49gjkf0d
Fuxa hebben we 26 februrie 2013 op straat gevonden in Mosta toen hij net geboren was.
We hebben al veel kittens met een fles groot gebracht maar nog nooit eentje van slechts één dag oud!!
Hij groeit heel goed en is een zeer tevreden baby!
 
Update 16-06-2013
Met Fuxa gaat het heel erg goed! Hij heeft een paar weken bij kittens van zijn leeftijd gelogeerd omdat hij op dat moment de enige kitten was en niets geleerd had van zijn moeder of broertjes en zusjes, werd hij nogal dominant en wist niet dat hij niet zomaar kon bijten en krabben, hij moest gesocialiseerd worden en dat is zeer goed gelukt!
Hij heeft een fantastische tijd gehad bij zijn '''neefjes en nichtjes" maar is intussen weer thuis en kan heel goed opschieten met zijn grote broertjes en zusjes.
 
Update 03-03-2015 
 Fuxa is ontzettend lief maar ook heel moeilijk om medicijnen te geven. Hij is ons “probleemkatje” en had het afgelopen jaar vaak medicijnen nodig omdat hij een zeer moeilijk te genezen infectie had. Op dit moment is hij helemaal genezen maar hij blijft een zwak katje, waarschijnlijk omdat hij nooit een moeder heeft gehad.

 Update November 2016

Op 26 februari 2013 wilde ik net weggaan bij het dierenziekenhuis met een paar gesteriliseerde katjes toen ik een meisje zag binnen komen met een heel klein doosje en iets vroeg aan de receptioniste aan de balie.

Ik hoorde de receptioniste zeggen: “nee, dat doen wij niet” en het meisje liep zeer teneergeslagen naar buiten. Ik had al een idee wat het was, liep het meisje achterna en vroeg: “Wat heb je daar?”

Ze deed het doosje open en daarin lag een pasgeboren kittten, het leek net een klein muisje…

Ze zei: “ik heb echt geen idee wat ik moet doen!” dus ik zei: “Ik zal hem meenemen en voor hem zorgen”.

Een giga opgave want hij was net pas geboren en de overlevingskansen waren klein, maar na heel veel slapeloze nachten (om de 2 uur voeden) en heel veel zorgen, is hij uitgegroeid tot een práchtige kater!

We hebben iedere zomer veel problemen met hem want hij heeft een zon-allergie waardoor hij zodra het warm wordt overal kale plekjes krijgt maar we proberen hem zoveel mogelijk binnen te houden en deze zomer is het voor het eerst erg goed gegaan.

Hij is een knuffelbeertje die (natuurlijk) nog steeds denkt dat ik zijn mammie ben J

 
 
 
Intussen is hij een prachtig katertje geworden en natuurlijk blijft hij voor altijd bij ons. Update april 2018 Sinds 2014 heeft Fuxa last van huidproblemen: kale plekken die geinfecteerd raken wanneer ze niet behandeld worden. Ze hebben de dierenarts geconsulteerd maar niemand schijtn de oorzaak te weten. Hij krijgt regelmatig steroide injecties waar de opvang niet zo blij mee is maar het is helaas het enige dat wat werkt. Tegenwoordig krijgt Fuxa dagelijks l-Lysene om zijn immuunsysteem te boosten.

Geboortedatum: dinsdag 26 februari 2013
Herkomst: Animal Care Malta
Adoptiebedrag nodig: 10,00
Geadopteerd door:
   


Meld u aan voor "En ik dan?"
Klik en help ons helpen