Limpy


fiogf49gjkf0d


Dit is Limpy, een Portugese podenco, een jachthond. Hij kreeg zijn naam jaren geleden van mensen in het dorp waar hij leefde omdat hij maar op drie poten kon lopen.Hij was achtergelaten door jagers uit een naburig dorp aan het einde van het jachtseizoen toen hij drie a vier jaar was. Hij moet vreselijk zijn behandeld want hij was zo bang dat de dorpsbewoners niet bij hem in de buurt konden komen. Zij bleven hem echter voeren en op hem letten. Op een dag werd hij door een auto aangereden waardoor hij zijn linker voorpoot brak. Hij liet zich nog steeds niet vangen, veel mensen probeerden het. Zijn poot staat nu in een opwaartse positie zoals je op de foto kunt zien.Hij bleef in de buurt, werd gevoerd door dorpsbewoners. Vorig jaar werd hij weer door een auto aangereden. Dit keer brak hij zijn rechter achterpoot en kon niet meer lopen. Hij werd naar een plaatselijke dierenarts gebracht die zijn rechter achterpoot opereerde en recht zette. De poot is goed genezen, hij kan er goed op lopen.Hij zal echter een grote operatie moeten ondergaan om zijn voorpoot te opereren; zijn botten zullen opnieuw moeten worden gebroken en recht worden gezet. Hij heeft geen pijn en is eraan gewend zich op deze manier voort te bewegen, dus we zullen het zo laten. We denken dat hij ongeveer acht jaar oud is, nog steeds een beetje bang voor mensen maar hij is gelukkig in het asiel met zijn vriendin Alice, die zich op de foto verstopt achter Limpy in hun huisje.
 
Update mei 2016
 
Met Limpy gaat het goed. Hij is wel terughoudend. Een nieuwe vrijwilliger gaat aan de slag om hem meer (zelf)vertrouwen) te geven. 
 
 Update augustus 2017
 
Het gaat goed met Limpy. Het is een oude mopperkont. 
 
Update september  2017
 
Men heeft besloten om Limpy niet meer te laten opereren. Hij heeft geen last van zijn poot. Gezien zijn leeftijd heeft hij weinig kans om geadopteerd te worden. Daarom blijft hij waarschijnlijk in de opvang. 


Geboortedatum: zondag 1 januari 2006
Herkomst: Lagos, Algarve - Portugal
Adoptiebedrag nodig: 0,00
Geadopteerd door: Annemarie van den Berg € 30,- per maand.
   


Meld u aan voor "En ik dan?"
Klik en help ons helpen