Roufous


fiogf49gjkf0d
Roufous is een vriendelijke Rothweiler-mix, die in de winter van 2013-2014 is komen aanlopen bij het shelter van mevrouw Olga, in de bergen buiten Athene. Roufous kwam 's avonds naar het shelter toe, at een hapje mee en sliep in een hok. In de ochtend vertrok hij dan weer. Dat ging zo enige tijd door, maar inmiddels verblijft meneer fulltime in het shelter. Roufous is behandeld voor leishmania en ehrlichia.
Roufous heeft een vriendelijk en meegaand karakter, hij luistert goed en kan prima opschieten met andere dieren. Met andere reuen vecht hij alleen wanneer hij door hen wordt aangevallen.

Update 04-02-2015

Bij Roufous is helaas staar geconstateerd, hij dreigt langzaam maar zeker blind te worden. Eén oog is al ernstig aangetast, we zijn bang dat ook het andere oog zal volgen. Een operatie, waardoor in ieder geval het zicht in één oog kan worden gered kost 1000,- euro. Mevrouw Olga heeft van een weldoenster al een donatie van 500,- euro ontvangen, die ze wil gebruiken om Roufous te laten opereren. Hopelijk kunnen we haar helpen om (een deel van ) het resterende bedrag bij elkaar te sprokkelen. Iedere bijdrage, hoe bescheiden ook, is meegenomen. Roufous is nog veel te jong en actief om nu al blind door het leven te moeten !
 
Update mei 2016
 
Het zicht in één oog is verloren gegaan en de staar is een bijkomend trauma. Het is niet meer operabel, maar Roufous schijnt er geen last van te hebben. Roufous heeft leishmania en krijgt daarom medicijnen en speciaal voer.  
 

 


Geboortedatum: zondag 1 augustus 2010
Herkomst: Olga's Shelter - Athene
Adoptiebedrag nodig: 2500,00
Geadopteerd door: Kamila Bartoskova € 15 per maand
   Meld u aan voor "En ik dan?"
Klik en help ons helpen