Katten van Katapola - Amorgos


fiogf49gjkf0d
Op het Griekse eiland Amorgos verzorgt een mevrouw, Lamia, zwerfkatten en enkele honden waar de baas de verantwoordelijkheid niet voor neemt. Ze probeert dit te doen met eigen middelen. Amorgos is het meest oostelijk gelegen eiland van de Cycladen, een Griekse eilandengroep in de Egeïsche Zee. Het ligt ten zuidoosten van het eiland Naxos en ten noordoosten van Santorini. Op het eiland zijn veel zwerfkatten, Lamia geeft verschillende zg kolonies eten en water. Lamia verzorgt kolonies in Lefkes, Agia Barbara en een aantal katten in Chora, hier is niet een echte kolonie. In Chora gaat het om ca. 10 katten die verspreid leven. In Katopola is sinds kort een kleine kolonie. Ondanks sterilisaties verschijnen er toch altijd weer kittens op straat, gedumpt of daar geboren. Op het eiland is geen dierenarts, de dierenarts woont op het nabijgelegen Naxos. De situatie van de katten en zeker ook van Lamia is moeilijk. De Kattenkolonie Katapola kost Lamia ca. € 40.00 per maand. Deze katten worden sinds oktober 2015 verzorgd door Lamia. De kolonie bestaat uit ca 10 katten.
 
Update november 2016
 
Nieuwe foto van de kattenkolonie.
 
Update december 2017
 

Hierbij een update van de katten van Katapola. Ze zitten verspreid op een paar andere locaties, en het zijn er meer geworden (ondanks sterilisaties):

 

Deze kattenkolonie bij de haven in Katapola wordt elke ochtend zeer vroeg gevoerd (rond 04.30 uur). De reden hiervoor is dat op een later tijdstip het verkeer te druk is met vrachtwagens die af en aan rijden naar de haven, en veel katten worden aangereden. Een andere reden is dat de lokale bevolking regelmatig uit is op confrontaties met degene die de katten voert, zij zien de kolonie liever verdwijnen. Dus maar beter vroeg komen...

Op een aantal andere locaties in Katapola zijn nog meer kattenkolonies. Totaal meer dan 60 katten, 6 kilo droog voer per dag en regelmatig blikvoer. Nog wat extra voor medicijnen en dan zijn de kosten totaal zo’n 400 euro per maand. De ganzen worden, overigens, ook niet vergeten. Zij krijgen brood, en pikken ook graag een brokje mee.

Elke donatie is welkom!

 


Geboortedatum: woensdag 1 januari 2014
Herkomst: Amorgos
Adoptiebedrag nodig: 25,00
Geadopteerd door: Anita Verkerk € 15,- per maand
   
Meld u aan voor "En ik dan?"
Klik en help ons helpen