Dennis


fiogf49gjkf0d
Mei 2016
 

Dennis is in maart 2016 door onze collega in een vuilnisbak gevonden, hij zat daar gewoon. Zij heeft hem daar uitgehaald en meteen naar de arts gebracht. Dennis was heel mager, woog maar 3.3 kg, had ontstoken ogen. Ook nieste hij veel. Hij had verschillende wondjes over zijn lijf, die zijn inmiddels  bijna allemaal genezen. Behalve de wond onder zijn kin.

 

De dierenarts heeft hem anti-biotica en een cortisonen injectie gegeven, hij moest elke  een de anti-biotica injectie krijgen. Die kreeg hij 4 weke, helaas ging het niezen en de snotneus niet over.

 

Eén maand nadat hij werd gevonden, ging hij voor een volledig onderzoek naar de dierenarts en is hij getest op FIV/FELV, en daar is uitgekomen dat Dennis kattenaids heeft. Door de aids is zijn immuunsysteem laag en zijn de snotneus en het niezen  chronisch geworden.

Ze gingen over op anti-biotica tabletten, die in het begin goed hielpen, maar na een tijdje ook weer niet. Dennis is wel aan gkomen, Hij weegt nu 5.4 kg.

 

inmiddels is Dennis gecastreerd en heeft hij een algemeen bloedonderzoek gehad. Hieruit bleek, dat hij een lichte nierafwijking heeft, hiervoor krijgt hij nu speciaal voer.

 

Natuurlijk kan Dennis niet weer terug op straat gezet worden, daar gaat hij absoluut dood maar kattenaids is voor andere katten ook erg besmettelijk.

 

Onze collega op Rhodos heeft iemand gevonden die een kattenopvang heeft voor fIV/FELV  katten, deze mevrouw zij wil dat deze katten nog een goede levensstandaard hebben voor de tijd die hen rest.

 

 Geboortedatum: vrijdag 1 augustus 2014
Herkomst:
Adoptiebedrag nodig: 40,00
Geadopteerd door:
   
Meld u aan voor "En ik dan?"
Klik en help ons helpen