Katten van Chora - Amorgos


fiogf49gjkf0d
Op het Griekse eiland Amorgos verzorgt een mevrouw, Lamia, zwerfkatten en enkele honden waar de baas de verantwoordelijkheid niet voor neemt. Ze probeert dit te doen met eigen middelen. Amorgos is het meest oostelijk gelegen eiland van de Cycladen, een Griekse eilandengroep in de Egeïsche Zee. Het ligt ten zuidoosten van het eiland Naxos en ten noordoosten van Santorini. Op het eiland zijn veel zwerfkatten, Lamia geeft verschillende zg kolonies eten en water. Lamia verzorgt kolonies in Lefkes, Agia Barbara en een aantal katten in Chora, hier is niet een echte kolonie. In Chora gaat het om ca. 10 katten die verspreid leven. In Katopola is sinds kort een kleine kolonie. Ondanks sterilisaties verschijnen er toch altijd weer kittens op straat, gedumpt of daar geboren. Op het eiland is geen dierenarts, de dierenarts woont op het nabijgelegen Naxos. De situatie van de katten en zeker ook van Lamia is moeilijk.
 
Update december 2017
 

Amorgos: 

Op een plek waar een paar jaar een hond werd verzorgd (Mickay, nu gelukkig geadopteerd) ontstond ook een kattenkolonie. Het zijn 10 tot 12 katten.

Ze krijgen samen 1 kg voer per dag, kosten 60 euro per maand. Voor een zieke kat in deze groep (Maki) worden medicijnen gekocht en ook blikvoer, 25 euro per maand. In januari zal de dierenarts (van een ander eiland) deze kat opereren, alle tanden moeten getrokken worden vanwege een infectie in zijn bekje. De operatie zal ongeveer 150 euro kosten. Elke donatie is welkom!

 


Geboortedatum: donderdag 1 januari 2015
Herkomst: Amorgos
Adoptiebedrag nodig: 150,00
Geadopteerd door: Anita Verkerk € 40 per maand
   





Meld u aan voor "En ik dan?"
Klik en help ons helpen