Katten van Lefkes - Amorgos


Op het Griekse eiland Amorgos verzorgt een mevrouw, Lamia, zwerfkatten en enkele honden waar de baas de verantwoordelijkheid niet voor neemt. Ze probeert dit te doen met eigen middelen. Amorgos is het meest oostelijk gelegen eiland van de Cycladen, een Griekse eilandengroep in de Egeïsche Zee. Het ligt ten zuidoosten van het eiland Naxos en ten noordoosten van Santorini. Op het eiland zijn veel zwerfkatten, Lamia geeft verschillende zg kolonies eten en water. Lamia verzorgt kolonies in Lefkes, Agia Barbara en een aantal katten in Chora, hier is niet een echte kolonie. In Chora gaat het om ca. 10 katten die verspreid leven. In Katopola is sinds kort een kleine kolonie. Ondanks sterilisaties verschijnen er toch altijd weer kittens op straat, gedumpt of daar geboren. Op het eiland is geen dierenarts, de dierenarts woont op het nabijgelegen Naxos. De situatie van de katten en zeker ook van Lamia is moeilijk. Kolonie katten Lefkes € 63.00 per maand. Deze kolonie bestaat uit ongeveer 20 katten. Zij krijgen driemaal in de week eten, er wordt gebruik gemaakt van een zg “feeder”, het voer wordt gedoseerd gegeven.

Update november 2016

Nieuwe foto kattenkolonie tussen de 12 en 15 katten worden gevoerd. 

Update december 2017

De kattenkolonie van Lefkes is opgesplitst in twee groepen. Dat is beter want de groep werd te groot en de katten begonnen te vechten om het voer.

Één groep bestaat uit 8 katten, waarvan er 2 erg schuw zijn. Ze komen pas eten als er geen mensen meer bij zijn.

De tweede groep bestaat uit ongeveer 12 katten (bij de voedersilo). Totaal dus zo’n 20 katten die om de dag gevoerd worden. 75 kilo droogvoer per maand, en 45 blikjes natvoer, kosten 185 euro per maand. Exclusief de benzine kosten.  Lefkes is een afgelegen bergdorp, moeilijk te bereiken via slechte wegen.

 Geboortedatum: woensdag 1 januari 2014
Herkomst: Amorgos
Adoptiebedrag nodig: 180,00
Geadopteerd door: Claudia Ooievaar € 5 per maand Uitgeverij Cupido € 400 eenmalig Mw. M. Wolffensperger € 200 eenmalig (ook voor Puppy bestemd)
   Meld u aan voor "En ik dan?"
Klik en help ons helpen