Limpy


Dit is Limpy, een Portugese podenco, een jachthond. Hij kreeg zijn naam jaren geleden van mensen in het dorp waar hij leefde omdat hij maar op drie poten kon lopen. 

Hij was achtergelaten door jagers uit een naburig dorp aan het einde van het jachtseizoen toen hij drie a vier jaar was. Hij moet vreselijk zijn behandeld want hij was zo bang dat de dorpsbewoners niet bij hem in de buurt konden komen. Zij bleven hem echter voeren en op hem letten. Op een dag werd hij door een auto aangereden waardoor hij zijn linker voorpoot brak. Hij liet zich nog steeds niet vangen, veel mensen probeerden het. Zijn poot staat nu in een opwaartse positie zoals je op de foto kunt zien.

Hij bleef in de buurt, werd gevoerd door dorpsbewoners. Vorig jaar werd hij weer door een auto aangereden. Dit keer brak hij zijn rechter achterpoot en kon niet meer lopen. Hij werd naar een plaatselijke dierenarts gebracht die zijn rechter achterpoot opereerde en recht zette. De poot is goed genezen, hij kan er goed op lopen. 

Hij zal echter een grote operatie moeten ondergaan om zijn voorpoot te opereren; zijn botten zullen opnieuw moeten worden gebroken en recht worden gezet. Hij heeft geen pijn en is eraan gewend zich op deze manier voort te bewegen, dus we zullen het zo laten. We denken dat hij ongeveer acht jaar oud is, nog steeds een beetje bang voor mensen maar hij is gelukkig in het asiel.

 

Update mei 2016

Met Limpy gaat het goed. Hij is wel terughoudend. Een nieuwe vrijwilliger gaat aan de slag om hem meer (zelf)vertrouwen) te geven. 

 

Update augustus 2017

Het gaat goed met Limpy. Het is een oude mopperkont. 

 

Update september  2017

Men heeft besloten om Limpy niet meer te laten opereren. Hij heeft geen last van zijn poot. Gezien zijn leeftijd heeft hij weinig kans om geadopteerd te worden. Daarom blijft hij waarschijnlijk in de opvang. 

 

Update december 2017

Limpy blijft het liefst uit de buurt van mensen. Zelfs de vrijwilligster die hij vaak ziet gaat hij uit de weg. Maar het is een lieve hond die dan gewoon wegloopt.

 


Update mei 2018 Limpy verblijft momenteel bij een van de vrijwilligers thuis. Luis nam Limpy op 19 maart mee naar huis omdat hij een grote bult op zijn lichaam had en niet bewoog. Limpy is geopereerd aan een hernia en het gaat nu beter. Hij blijft tijdens zijn herstel bij Luis omdat het gezien zijn leeftijd niet goed is op dit moment in de opvang te zijn. Limpy laat zich op dit moment aanraken door mensen. In de opvang liet hij dit niet toe. Verder doet hij hetzelfde als in de opvang: slapen, eten en blaffen als hij eten wil. Update juni 2018 Limpy is nog erg verlegen maar wordt iets socialer. Hij woont nu bij een opvanggezin samen met andere honden, Maar hij is oud en het enige dat hij nog wil is eten en slapen. Update september 2018 Limpy woont voor altijd bij een van de vrijwilligers thuis. Hij leeft daar samen met o.a. Nina ook een opvanghond die iets aan haar poot mankeert. Ze zijn graag samen zie de nieuwe foto,s. Limpy is oud en blaft veel vooral als hij eten wil. Update januari 2019 Limpy is helaaas weer terug in de shelter want de buren van de vrijwilliger die hem opving hadden geklaagd over zijn geblaf.

Geboortedatum: zondag 1 januari 2006
Herkomst: Lagos, Algarve - Portugal
Adoptiebedrag nodig: 20,00
Geadopteerd door: Feya Wouda € 10 per maand miv januari 2019
   


Meld u aan voor "En ik dan?"
Klik en help ons helpen