Bely


fiogf49gjkf0d
In de nacht van zondag op maandag 5 december 2005 hebben wij ons kleine sinterklaas cadeautje opgehaald in IJsselstein. Het eerste kontact liep iets stroef, ze was nog wat wantrouwig. Eenmaal in de auto had mevrouw bedacht dat de achterbank een betere plaats voor haar was dan de achterbak, dus op ons eerste reisje naar huis sliep ze binnen 10 minuten prinsheerlijk op de achterbank. Na een kleine 24 uur begon onze kleine dame al behoorlijk te veranderen, ze werd wat brutaler en kwam zelf al om knuffels vragen. Al snel kroop ze op schoot en wilde ze spelletjes doen. Ze had heel wat ongemakken (vooral voor zichzelf) meegebracht, zoals een dubbele oorontsteking, schuurplekken van het krabben en dus veeeel jeuk, en een aardige hoeveelheid wormen. Na het een en ander aan behandelingen en bezoekjes aan de dierenarts (die ze inmiddels echt niet meer lief vind!) is ze behoorlijk opgeknapt. Ze leert heel snel en kent haar eigen plekjes in huis. Ze probeert nog wel vaak toch stiekem op de bank te kruipen, want het is er ook zo lekker warm als de baasjes net zijn opgestaan, maar na betrapt te zijn loopt ze na een keer vragen heel netjes terug naar haar plaats. En een beetje ondeugendheid mag best! Buiten samen wandelen vind ze ook heerlijk, als ik met de riem aan kom lopen steekt ze zelf haar kopje door haar bandje! En rent ze met de riem achter haar aan naar de voordeur. In het bos is ze van de week voor het eerst los geweest en ze heeft zich voorbeeldig gedragen! Ze leert dan ook heel snel, binnen een paar dagen was de basis voor de commando's kom en zit al gelegd. En inmiddels kent zo ook al af en naar de plaats. Ze is nog slim ook, wat voor veel hondjes moeilijk is (wat ik heb begrepen), van liggen weer gaat zitten doet onze madam feilloos. De eerste introductie met andere hondjes was niet echt een succes, ze reageert heel fel en ze mogen niet bij haar in de buurt komen (hier gaan we dan ook nog even mee aan de slag. De neefjes en nichtjes, na voorzichtige introductie vind ze best interessant en ze is heel lief en rustig met hen in de buurt en ze laat zich uitgebreid aaien! Wel steeds onder toezicht natuurlijk want het blijft een dier.

Ze vind is inmiddels ook gewend om af en toe een paar uurtjes alleen te zijn, als we dan terug zijn is het feest en springt ze met vier poten tegelijk van de grond (als een hertje) in de rondte! Ze maakt hierbij een geluid dat ik een hond nog nooit heb horen maken, een soort heel gekke lange gil. Als we s'avonds gaan slapen en Bely op haar slaapplaatsje in de hal moet gaat ze rustig slapen en hoor je haar niet tot de volgende ochtend. Van de week door mijn eigen schuld (deur van de hal niet goed dicht) heeft ze het gepresteerd om bij mij in bed onder de deken terecht te komen. Ik had niets door want ik sliep al tot mijn vriend thuis kwam en zich afvroeg waar Bely nou toch was. Toen hij op de kamer kwam vroeg hij mij of ik het wist.

Schijnbaar had ze door dat het over haar ging, dus opeens zagen we een bult opstaan onder de deken en rondscharrelen, Bely was weer terecht!Al met al gaat het hier dus heel goed. En na deze kleine twee maanden zou ik haar al niet meer kwijt willen!Zo zag ons vodje eruit toen ze net bij ons was. Inmiddels is ze goed opgeknapt, geen kale plekken meer, en haar vacht glanst lekker! Omdat ze een paar tandjes mist door haar verleden kan ze je vaak met deze ontblote tanden blik aankijken!

   
Klik en help ons helpen