Whity


fiogf49gjkf0d
Beste DHZG,


We hebben Whity nu een week en het gaat geweldig goed. Het is een ongelofelijke schat en hij voelt zich al helemaal bij ons thuis. Onze kat, Jakie, is het er nog niet mee eens, maar Whity is erg sociaal en vriendelijk, alleen wel eens wat te enthousiast. Maar het gaat absoluut goed komen tussen Jakie en Whity, daarover laat Whithy geen twijfel bestaan. Hij laat Jakie keurig met rust, komt af en toe even kijken en jankt dan zachtjes. Als Jakie niet reageert of blaast, dan gaat Whity rustig weer weg.



Naar ons toe is Whity heel aanhankelijk en vol vertrouwen. We mogen alles bij hem doen en aanraken. Alleen borstelen vindt hij duidelijk raar, daar loopt hij direct bij weg. Maar ik kan zelfs mijn hand in zijn bek doen om er de afgekloven touwtjes van een speeltouw uit te vissen, zonder dat hij zelfs maar de indruk wekt dat hij dat niet wil. En hij ligt het liefst naast ons op de bank, als wij daar zitten. Maar ook als we bezig zijn, ligt hij graag op de bank te slapen. Het is een heel aandoenlijk gezicht.



Spelen vindt hij erg leuk en hij leert snel. Als Spaanse hond, die niet echt iets geleerd heeft, kost het hem weinig moeite om de commando’s zit en lig te leren en met een paar pogingen begreep hij al dat hij een bot in zijn bench moet eten en niet steeds eruit moet slepen. Ook het touw of een bal vangen als ik dat gooi, gaat steeds beter en hij brengt alles terug wat ik weggooi.

Het is bijna jammer dat we hem nog niet los durven/mogen laten, want met andere honden spelen aan de lijn is niet echt heel makkelijk. Voor zowel Whity en mij, als de andere hond. Hij vindt het in ieder geval wel heel erg leuk als hij mag spelen met andere honden. Ook hierbij is hij even vriendelijk als enthousiast. Sommige honden voelen zich daardoor wat geintimideerd lijkt het.

Whity is een heerlijke hond en de afgelopen week is voorbij gevlogen. En tegelijkertijd voelt het aan alsof hij er veel langer dan een week is. Onbegrijpelijk dat zo’n mooie en zachtaardige hond, zo lang in een asie heeft moeten wachten op een thuis. Wij zijn in elk geval heel erg blij met hem.

Met vriendelijke groet,

Marit en Rob
   
Klik en help ons helpen