Bono


fiogf49gjkf0d
Hallo lieve vrienden van DZG,

Even een berichtje van mij, Bono.

Op 1 maart ben ik met wat vriendjes met de bus naar Nederland gekomen uit het warme Spanje. Wat een afknappert toen ik de bus uitmocht….koud! brrrrrr…

Maar het leuke was, dat er twee hele aardige mensen op me stonden te wachten, die bijna door het dolle heen waren toen ze me in levende lijve zagen. Een vrouwtje die zich Lies noemt en een mannetje met een snor. Z’n naam kan ik maar moeilijk onthouden… gans? Dus ik hou het maar op snor!!

Ook werd ik meteen omgedoopt in KEES! Waarom dat nou moet?? Schijnt iets met een soortgenoot op Chios te zijn. Maar het bekt wel lekker! En veel mannetjes in de straat reageren er ook op.

Na wat gedoe bij John met papierwerk moest ik verdorie weer in een auto stappen, weer naar het zuiden! Nee toch? Toch niet weer terug naar waar ik vandaan kwam? Ik heb het even flink op een janken gezet, maar toen de auto naar het noorden reed was ik gerustgesteld, en dus weer stil. Ik heb lekker liggen pitten achterin die kar.

Na een uurtje stopte we en mocht ik aan de lijn de auto uit! Hoera, en nu nooit weer erin!!!! (kwam er later achter dat autorijden vaak naar iets leuks gaat).

Met een wat onwennig gevoel liep ik een huis in en heb er lekker een uur rondgesnuffeld. De kat van de buren begroet (die heb ik overigens, daarna nooit meer gezien..) en lekker in de kamer geplast (wist ik veel dat dat ook in de tuin mocht?)

Er stond een bench klaar voor me, en daar ben ik toen maar even in gaan liggen. Op een nep schaap. Wel lekker zacht en warm. Ik denk, voor zover ik dat kan, dat ik het hier helemaal naar mijn zin ga hebben met Lies en snor!

Toen het donker werd ben ik een stuk wezen lopen met snor aan de lijn (heerlijk, om een mens te leiden!)

Het is hier in Santpoort een groot snuffelparadijs!!

En sinds kort mag ik ook loslopen!

Door het bos en achter beesten aan waar mensen op zitten! Die laten lekker dingen achter, waar ik niet aan mag komen.

Ik heb ook al een vriendinnetje, Gember, op youtube kan je ons zien spelen (zoek op: kees bono)

We gaan vaak naar het strand, dan ren ik achter de vogels en vriendjes aan. En dan roepen ze me weer: KEES! Nou ja, ik heb ook geleerd als ik dan kom, dat ik iets lekkers krijg!

Haha, ze betalen zich scheel aan lekkers voor mij, en ik hoef er weinig voor te doen!

Ook zijn er veel jonge mensjes in de tuin. Die raken door het dolle als ze mij zien. Soms laat ik ze met me spelen, en als ik geen zin meer heb ga ik bij snor liggen, die dan meteen met de kleine mensjes gaat blaffen om te vertellen wat ik wel en niet leuk vind. Hij heeft het er maar druk mee…

Leer ik toch sneller!

Soms is er een feestje in de tuin, met een groot vuur…mmm…lekker warm. Alle mensen gaan dan kippen eten en stukjes andere dieren. En daar zit ik dan naast!

En dan zie ik Lies en snor kijken of ik niks pik.

Maar ik weet wel beter!

Ik gedraag me!

Kom nergens aan!

Blijf prinsheerlijk bij het vuurtje liggen. (haha prins Kees!!)

Kortom: IK HEB EEN HONDENLEVEN! Yippieeeeeeee

En dat heb ik te danken aan mijn vrienden van DZG, die zo goed voor me gezorgd hebben in Spanje. (en ook natuurlijk, dat ik even mijn best heb gedaan toen ik op de foto moest en zo de wereld rond ging en bij die snor en Lies terecht kwam.)

groeten uit Santpoort,

Kees.

   
Klik en help ons helpen