Lolita


fiogf49gjkf0d
Na veel  denken en steeds weer kijken op de site van dzg kreeg ik Lolita niet meer uit mijn hoofd. Het was alsof ze steeds zei heb je nu nog niet gebeld en sta ik nog niet bij gereserveerde honden? Uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en wat meer informatie over haar gevraagd.
Na het inslapen van onze hond wilde ik heel graag toch een andere hond en dat werd dus Lolita.Op 11 december 2010 kwam ze verdwaasd het busje uit rollen, en kon haar avontuur hier beginnen. Bij thuiskomst hebben we een half uur in de vrieskou gezeten, wat bleek het was 1 stap naar binnen en weer drie eruit. Toch over kunnen halen en ze is beetje bij beetje aan alles gewend. In het begin was het echt een hoopje ellende dat de meeste tijd niet bij me uit de buurt ging. ’s Avonds in de bench kwam ze er nog steeds elke keer uit om te zien of we nog in de buurt waren. De eerste nachten heb ik beneden geslapen en kwam ze naast mijn matras liggen, ook omdat ik mocht ze gaan staan of piepen haar meteen naar buiten kon nemen. Maar geen zorgen Lolita is vanaf het begin zindelijk dus mijn angst dat ik ’s nachts van mijn matras zou drijven bleek ongegrond. Al heel snel merkte ik dat ze vertrouwen in mij begon te krijgen en probeerde ik haar steeds meer aan dingen te laten wennen. De eerste tijd is ze het meest binnen gebleven en buiten het meest op plaatsen met niet al teveel prikkels. Daar ontdooide ze steeds meer en vond het heerlijk om aan lange lijn door de hei te rennen en mij door het bos te slepen. Ook ging ik vaak naar een omheind veld waar ze lekker los kon lopen, totdat ze het daar wel welletjes vond en het hek openduwde. Ze sprong vrolijk het bos in van baasje zie maar hoe je me te pakken krijgt, omdat dat heel snel was dacht ik we gaan het gewoon proberen. Ook dat ging heel goed ze komt steeds terug en reageert ook goed al er andere mensen of bv paarden en fietsen aankomen. Ze heeft wel een behoorlijk jachtinstinct en al menig haas heeft nu nog hartkloppingen na haar wandeltocht en de baas ook. Gelukkig komt ze dan na er even als een speer vandoor te gaan al heel snel terug. Verder is Lolita soms hard aan het werk om verder te komen op cursus, ze is kortgeleden geslaagd voor basiscursus gehoorzaamheid en binnenkort begint ze met de vervolgcursus. In huis ligt ze het liefst onder de tafel, maar ze wordt gelukkig steeds vrijer en nieuwsgieriger.
Ze heeft pas een hele invasie aan mensen en boormachines over zich heen gekregen vanwege opknappen van de keuken maar laat het rustig over zich heen komen. Ze lag midden tussen de rommel met haar kop op het onderste van de traptrede. We hebben het met Lolita heel erg getroffen ze is erg aanhankelijk en zachtaardig en wil alles voor je doen. We zijn erg blij met deze hond en vinden het onbegrijpelijk dat ze zo lang in het asiel heeft gezeten. Ook hoop ik dat er voor haar kameraadje een plek word gevonden(Zorro).
Ze zijn samen naar het asiel gekomen en ook deze hond zit nog steeds te wachten.
 
 
 

   
Klik en help ons helpen