Lorely en Harris


fiogf49gjkf0d
Hallo, hierbij stuur ik een stukje met wat foto's voor eind goed al goed op de website.

8 september is ons kleine roedeltje van twee meisjes uit spanje verdubbeld met de komst van Lorely en Harris.
Ze kwamen van Eindhoven airport en moesten naar friesland, een hele rit nog. Lorely heeft lekker liggen pitten en Harris zat mooi voor het raam te kijken. Thuisgekomen klikte het vrij snel met de andere twee, Rosie en Wanda.
Wat zijn het een schatjes, Lorely is veel kleiner dan we gedacht hadden, wat een knuffeltje, en Harris is een lieverd en een echt reutje, hij brengt rust in de meidengroep. Onze Rosie was nogal jaloers wanneer wij Wanda aanhaalden, dat leidde nogal eens tot een vechtpartij. Ik kreeg als tip dat een reutje erbij weleens kon helpen. Wij hadden toen Lorely al gereserveerd en dat is ook een teefje. Toen hebben we er maar een viertal van gemaakt en zijn mijn dochter van 12 en ik achter de computer gaan zitten om een leuk reutje uit te kiezen. Harris was uiteindelijk de winnaar, en wat een goeie keus! Rosie ziet Harris helemaal zitten en is veel minder gefocust op Wanda.
Ze is volgens ons stiekem een beetje verliefd op Harris, want als hij 'savonds rustig ligt dan gaat ze om hem heen draaien en als hij dan niet reageert dan legt ze een flostouw voor hem neer, en dan gaat hij maar weer met haar mee, samen een potje touwtrekken.
We zijn pleeggezin en er wonen zes kinderen in huis, waarvan enkelen met een verstandelijke beperking, en ook dat gaat prima.
Lorely heeft het hart gestolen van onze pleegdochter van 12, Harris is een dolle speelkameraad voor de drukkere kinderen.
Ze zijn ook erg mensgericht en heel vriendelijk naar andere honden toe.
Lorely is wel een klein luilakje, want als we gaan wandelen wil ze vaak niet mee. Dan blijft ze doodstil op de bank liggen en doet net of ze slaapt, maar ik zie haar wel stiekem kijken. Vooral 'savonds en als het regent gaat Lorely niet graag naar buiten. Maar ze is wel heel goed zindelijk, ze doet het dan in de tuin en dat vinden we prima.
Ik neem Lorely 'smorgens mee mijn kleinzoon naar school brengen, dan heeft ze toch haar wandeling, door het park. In het begin vond ze alles eng, fietsende mensen, auto's, heel veel kinderen bij elkaar op het schoolplein, maar de aandacht die ze dan krijgt vindt ze wel weer heerlijk.
Harris had in het begin last van, denken we, verlatingsangst, want zodra we naar bed gingen begon hij aanhoudend te blaffen. Ik heb hem een keer in de bench gelegd met wat te kluiven, dacht dat dat wat beschutter voor hem was, maar 'smorgens vroeg werd ik al door hem begroet, hij was eruit en zal een van de weinige honden zijn die zelf zijn bench open kan maken. Bovendien had hij wat plasjes en poepjes voor me neergelegd, om te laten zien dat hij dit geen goede aktie vond.
Verder is hij zindelijk, en het blaffen wordt ook al minder.Naar het bos gaan vindt Harris heel erg leuk, en we hebben het geluk dat het bos bij ons om de hoek begint, dus we gaan iedere dag. Hij speelt graag, met een bal of flostouw, met speelgoed dat niet opgeruimd is en ook met stokken in het bos. We gaan ook een cursus met Harris doen, hij lijkt me daar heel geschikt voor. Rosie en Wanda hebben vorige week hun diploma gehaald en dat gaat Harris ook vast lukken.
We zijn allemaal heel blij met dit viertal en we sturen ook een paar foto's mee.
Heel veel succes met jullie mooie levenswerk, en de vrijwilligers van Lorely en Harris heel erg bedankt voor de goede zorgen,
Groet van familie Rozenberg
 
 

   
Klik en help ons helpen