Cool


fiogf49gjkf0d
Cool is een Breton,hij stond op de site beschreven als een zeer bange hond .Uit zijn gedrag bleek hij geen goed verleden had. Hij kroop naar mensen toe.Men had Cool over het hek gegooid in het asiel van Sevilla. Ik had Sebastiaan,een Breton,zeven maanden en voelde dat hij een kameraadje miste. Gezien mijn goede ervaringen met Sebastiaan besloot ik een vriendje voor hem te adopteren. Ik koos voor Cool voor zijn lief bang kopje.
Op 21 juni 2011 Cool opgehaald op ,De Lucht,. Hij kwam tesamen met nog 14 andere honden naar Nederland. Maar waar andere honden blij waren dat ze uit de bench mochten , bleef Cool liggen kroop terug. John heeft hem uiteindelijk eruit gehaald. Wat was het een klein bang ellendig hoopje hond. Hij wilde niet lopen,hij kroop. . Wel liet zich wel voorzichtig onder de kin aaien. De rit naar huis in de auto verliep rustig. Thuis Sebastiaan naar buiten gehaald de bench geopend , en dat was bingo. Liefde op het eerste gezicht. Wat een gekus en gesnuffel,Het leek een weerzien ,vooral voor Sebastiaan. Daarna ze samen uitgelaten en Cool volgde Sebastiaan op de voet. Wij blij. Ze hebben tot in de vroege uurtjes door de tuin gedold.In huis was het moeilijk voor Cool,hij blafte op ieder geluid , hij was heel bang voor mij. Rende rond de eettafel,verstopte zich achter de bank,durfde niet te eten alsik me liet zien,was bang voor hondekoekjes. Sebastiaan maakte hem duidelijk wie de baas in huis was, dat was even benauwend voor me,maar de informatie gekregen van D.Z.G. heeft me een handje geholpen. Ik heb het aan de honden overgelaten toen de regels tussen die twee duidelijk waren werd er weer volop gespeeld. Dit tot de dag vanvandaag.
Voor mij is Cool lang bang geweest , een bezem of schobber alles met een stok deed hem in paniek raken en rondrennen zich achter de bank verstoppen. Hij gromde na de twee kleinzonen van 3 en 4 jaar. Och, ze wilden zo graag Cooltje aaien.Hij was onrustig, ,sliep niet ,dribbelde door het huis. Ik besloot om beneden te slapen om hem zo gerust te stellen.Na de eerste angsten is hij op een nacht pijlsnel op de bank gesprongen o bij me te liggen. Dat was het begin van onze vriendschap.Het was een moeilijk dillema voor Cool angst voor en toch liefde willen hebben. Het wandelen ging goed,hoewel ik denk zonder Sebastiaan had ik hem niet snel de deur uit gekregen. Aan Sebas heeft hij zich erg hoog getrokken.En Sebas is zijn beschermheer als honden te intensief aan Cool snuffelen , hij angstig word gaat Sebas zich ermee bemoeien , een flinke grauw van hem en zijn ze zo vertrokken.
Hij ging mee naar de uitlaatplek speelde met honden en is toen een keer heel erg geschrokken van een groepje luidruchtige pubers. Hij is toen in de stress geschoten en toen werd wandelen heel moeilijk met Cooltje. Hij zag achter iedere boom een vijand oftewel gevaar. Mannen , vrouwen met klikkende hakken,spelende kinderen ,het was een drama.Maar trekken ,hij wilde dan maar een ding ,dat was naar huis. Thuis was veilig voor hem. Ik heb veel leed gehad van dit hondje,het zien van zijn angst zijn paniek,voor hele gewone dingen. Maar ook boosheid naar mensen die een hond zoiets aandoen. Als Cool mens zou zijn had hij naar de psychiater gemoeten,echt. Ik heb vaak met mijn handen in het haar gezeten,maar niet opgegeven. Hoe moeilijk het was Cool zou nooit bij ons weggaan. Dat kon ik Cool niet aandoen en Sebas niet, mezelf ook niet.Dus twee stapjes naar voren , drie terug ,liefde geduld maar ook na verloop van tijd iets kordater. Want als iets moeilijk is ,is het het corrigeren van een bange hond.Een stemverheffing en hij schoot in de stress.
Geleidelijk aan kwam er vooruit gang,muizestapjes.De kleinzonen mogen hem voorzichtig aaien,hij trekt minder ,loopt nu achter, ik moet opletten om niet over hem te struikelen.
Hij kan nog weleens in de stress schieten , maar hij laat zich nu corrigeren,dan kunnen we door wandelen of we gaan terug. door,. Ik weet dan deze wandeling word niets. Ik vermijd plekken waarvan ik nu van weet die doen hem geen goed. B.v. groepen trimmers, kinderschool,drukte waar veel mensen komen.
Maar ,er zijn veel mooie momenten met Cooltje geweest. Toen hij naar me toe kwam om zich te laten afdrogen , en hij blijk gaf hoe prettig hij dat vond. Hij is heel knuffelig kruipt tegen me aan, heeft iets puppieachtigs is ondeugend. Hij heeft mooi stevig gespierd lijfje gekregen met daarop een mooi fier kopje.En wat zijn het dikke vrienden ,die Cool en Sebastiaan.

Rest mij D.Z.G. te bedanken voor dit hondje ,dat ze het mogelijk hebben gemaakt dat dit Cooltje een kans heeft gekregen op een goed hondeleven. Natuurlijk ,niet vergeten ,John Wijsman en die andere mannen die de honden steeds naar Nederland halen.
Ps. Cool heeft vandaag de eerste sneeuw gezien ,vond die eerst eng maar daarna hebben ze er in geravot.

Elly Phijl.
Brunssum.
 
 

   
Klik en help ons helpen