Cayo


fiogf49gjkf0d
Een paar weken geleden zijn mijn nieuwe baasjes mij komen halen in Apeldoorn. Ik was daar bij een heel lief gastgezin met nog 2 andere hondjes. Ik vond het wel een beetje jammer om afscheid van hun te nemen maar gelukkig mag ik nog af en toe naar ze toe om met ze te gaan spelen. Ook die meneer die daar woont speelt heel graag met mij. Ik spring dan in het rond en zet graag mijn tanden overal in.
 Natuurlijk was ik wel heel blij om mijn vaste baasjes te ontmoeten. Ik werd meteen geknuffeld en geaaid en ze zagen er heel lief uit. Ze zeiden tegen die andere mensen dat ze me in het echt is hij net zo lief en schattig vonden als op de foto. De perfecte hond dus! (al zeg ik het zelf :P)
 Het was wel een hele rit naar mijn nieuwe huis toe... We moesten helemaal naar zuid-limburg toe, dus dat was me toch een behoorlijk eind. Gelukkig hebben ze een grote auto en mocht ik lekker languit achterin liggen.
 Toen we bij mijn nieuwe huis kwamen zag ik zoveel om mij heen dat ik niet wist waar ik moest beginnen met ontdekken. En ik kon mijn geluk niet op.. ze hebben ook nog een andere hond! Zijn naam is Dingo. Dat is nu mijn beste vriendje en ik speel heel veel met hem. We rennen dan door de tuin of gaan lekker met de baasjes naar het bos. Lekker door het water rennen en allemaal stokken verzamelen!  Ook hebben ze allemaal andere dieren in de buurt. Ze hebben nog een konijn wat er heeeeel lekker uitziet. Daar zou ik wel eens aan willen likken en misschien wel eens mee willen spelen. Jammer genoeg mag dat niet van mijn baasjes, ik denk dat ze bang zijn dat ik hem pijn doe of op eet, hihi :-) Ik heb ook gezien dat ze nog schapen achter in de wei hebben staan, maar die zijn best wel saai. Daar kan ik niet zo veel mee spelen als met mijn vriendjes. Toen we laatst gingen wandelen heb ik ook nog paarden gezien, ik schrok wel even in het begin want die zijn een stuk groter als mij. Maar gelukkig zijn ze wel lief en willen ze graag spelen met mij. Ze rennen dan aan de andere kant van het hek met mij mee op en neer!  Ik mag ook heel vaak mee op bezoek bij familie. Mijn baasjes zijn heel trots op mij en willen mij graag aan iedereen laten zien :-D laatst mocht ik zelfs mee naar een soort verjaardag! Iedereen wilde mij aaien en knuffelen. Ik hoorde zelfs mensen zeggen dat ze mij toch stiekum wel mee naar huis wilden nemen. Maar gelukkig ging ik gewoon weer met mijn baasje mee naar huis :-) De oma van mijn baasje is ook heel erg dol op mij. Het gaat niet zo goed met haar, maar als ik op bezoek kom, is ze weer heel erg vrolijk en moet ze de hele tijd lachen om de rare dingen die ik doe. Dan vertelt ze aan iedereen in het appartementencomplex hoe mooi en lief ik ben en als ik dan de volgende keer op bezoek kom, weet iedereen wie ik ben. Het lijkt wel alsof ik beroemd ben! 
  
 's nachts als mijn baasjes boven aan het slapen zijn ga ik stiekum in de mand van Dingo liggen ;-) Die ligt veel lekkerder als de grond en mijn eigen mand. Ook hadden ze een kussen voor mij gekocht maar dat vond ik veel te eng. Daar ging ik ver vandaan liggen dus die hebben ze ook maar terug gebracht naar de winkel. Nu hebben ze een bench voor me gehaald. Hier moet ik in als iedereen weg is. Ik ben namelijk een paar keer stout geweest toen ze weg waren. Toen heb ik heel veel stuk gemaakt en kapot gebeten enzo, dus daar waren ze niet zo blij mee. De planten waren stuk, de knuffeltjes en het speelgoed had ik kapot gemaakt en ik had een boek kapot gebeten wat nog terug moest naar de bibliotheek, dus waren mijn baasjes heel boos op mij. Gelukkig niet erg lang. Ik weet niet precies waarom, maar ze moesten toch ook wel heel erg lachen, volgens mij kwam dat doordat ik zo lief keek ;-) Ik heb zo mijn charmes waardoor ze niet boos kunnen blijven.
 Maar het liefst van alles lig ik toch op de bank bij mijn baasje. Dan gaan we lekker stoeien en mag ik lekker wild doen. Af en toe roept ze dan heel hard AUW, ik geloof dat ik dan ietsje te wild ben. Als ik dan wat rustiger doe, doet ze dat niet meer. Maar ik doe niet altijd wild hoor! Ik hou ook heel erg van knuffelen enzo. Dan ga ik dicht tegen haar aan liggen en dan gaat ze me heel lief knuffelen en aaien.
 
 Wat ik wel niet leuk vind is dat ik bij het wandelen een Gental Leader aan moet :-( dat is een soort neusriem. Ze vinden dat ik te sterk ben en te hard trek. Als ik die neusriem aan heb gaat dat niet meer. Dat vind ik dus helemaal niet leuk, ik ga dan ook heeeeeel gek doen en op de grond liggen om te protesteren, alleen werkt dan niet echt. Hij jeukt ook zo erg, dan ga ik de hele tijd met mijn kop door het gras lopen en over de kiezelsteentjes schuiven, maar als ik hem een tijdje omheb vind ik het niet meer zo erg. Eigelijk stel ik me dus gewoon een beetje aan, maar ik denk dat ze er wel intrappen hoor ;-) Ik denk dat ze me toch wel een beetje zielig vinden met die riem om. Ik zie er dan wel gevaarlijker uit, want heel veel mensen denken dat het een muilkorf is. En aangezien ik ook nog een beetje herdershond in me heb, gaan mensen meestal naar de andere kant van de straat als ik kom aangelopen. Dat vind ik toch wel heel grappig. 
 
 Ook heb ik al heel veel andere honden gezien in de buurt. Er wonen er hier heel veel in de straat dus daar kan ik lekker af en toe mee spelen als ik ze tegen kom in het bos enzo. De eerste dag was ik wel een beetje stout. Ik ben toen, zonder dat mijn baasjes het goed vonden, door een gat in de heg gekropen om op te gaan bij mijn husky vriendjes van een paar huizen verderop. Als gezelschap had ik toen Dingo meegenomen. Mijn baasje is mij toen moeten komen zoeken en was toen heeeeel erg boos op mij. Ik heb toen moeten laten zien waar het gat was en dat hebben ze snel dicht gemaakt. Nu kan ik dus jammer genoeg niet meer zomaar op bezoek bij mijn vriendjes. Ik moet het nu eerst heel lief vragen.
 Er komen nu ook altijd heel veel kleine kindjes op bezoek. Dat is het werk van mijn baasje, die is gastouder. Ik vind het heel gezellig als die kindjes komen, dan word ik heel veel geaaid en kan ik lekker de kruimeltjes opeten die ze laten vallen op de grond. En als ik genoeg van ze heb, ga ik gewoon lekker onder de tafel liggen zodat ze niet meer bij me kunnen komen.
 Ik ben wel nog erg bang voor mannen, vooral grote en brede mannen. Omdat de broer van mijn baasje hier ook woont, is dat dus eigelijk wel een beetje een probleem. Hij doet heel erg zijn best om te zorgen dat ik niet meer bang voor hem ben. Hij heeft heel veel geduld met mij, geeft mij lekkere dingetjes en probeerd mij te aaien, maar dat laatste vind ik toch nog te eng. Ik duik dan snel onder de tafel en begin te grommen en te blaffen. Mijn baasjes snappen niet waarom ik bang ben voor mannen, en ik kan ze dat niet vertellen. Ik hoop dat dat snel overgaat en dat ik dus ook lekker geaaid kan worden door hem.
 
 Ik vind het heel leuk hier bij mijn nieuwe baasjes en wil hier nooit meer weg! Ik moet ze er wel nog even van overtuigen dat het niet erg is om kuilen in de tuin te graven en dat ik dat niet doe om onder het hek door te kruipen. Nu roepen ze de hele tijd dat ik moet ophouden en storen ze mij als ik bezig ben. Misschien moet ik hun ook maar eens in een bench stoppen, dan heb ik daar geen last meer van ;-) geef ik ze ook een lekker varkensoor en een bakje water en een speeltje en dan ga ik lekker op stap met mijn huskyvriendjes! Wat is het toch heerlijk om te dromen over dingen die niet gaan gebeuren ;-)
 Ik hoop dat ik hier voor altijd mag blijven!
 
 Een dikke knuf, lekkere natte lebber en een grote hondenpoot van Cayo,
 Oja, en de groetjes natuurlijk van mijn baasjes!
   
Klik en help ons helpen