Boga


fiogf49gjkf0d

Mooie Boga!

Na een niet zo “ideale” start van je leven en daarna erg lang pensionverblijf ging je ruim een half jaar geleden met me mee naar huis. In de maanden daarvoor had ik je een aantal keer al opgezocht in het pension waar je toen verbleef om je een beetje te leren kennen.

En jeetje… wat ben je in dat half jaar gegroeid / ontdooid en heb je veel overwinningen behaald.

In het begin vertrouwde je niet veel en ervaarde je nog veel stress,  hapte en blafte je naar bijna naar elke hond en van vreemde mensen moest je soms helemaal niks hebben. Maar dat was puur je stress, angst en onzekerheid.

Beetje bij beetje begon je te merken dat je nieuwe wereld eigenlijk best leuk en interessant was en met heel veel geduld en begrip (van de menselijke kant(!) - hierbij hebben het boek van “Turid Rugaas – kalmerende signalen” en DZG me zeker geholpen -), ruimte, rust en je alles langzaam van een afstand te laten meemaken, ben je nu al zo ver en vind je elke hond leuk en gedraag je je fantastisch met andere honden. We gaan elke dag lekker naar het bos en park en ook mag je 2 dagen mee met Marilyn en haar uitlaatservice en ooooo, wat geniet je van racen, snuffelen en spelen met je soortgenootjes. Je hoeft zelfs niet meer in een apart hok in haar bus, maar zit nu lekker los tussen je vriendjes relaxed te zijn.

Ook mensen die je kent of vreemden die doorhebben dat ze je eerst even rustig de ruimte moeten geven, ontdooi je voor als sneeuw voor de zon. En dan val je om van het kwispelen en begin je bijna breed te “glimlachen”.

Voor mij ben je de grootste schat die er is, soms lekker eigenwijs, en zo’n vrolijk gup en zacht. Ik ben zo dankbaar om te merken dat je me nu compleet vertrouwd en inmiddels niet alleen meer mij, maar ook mensen die je al vaker heb gezien, ben je helemaal dol op.

Lieve Boga, ik ben zo trots op je meisje en zo blij dat ik, vooral in de eerste weken, doorgezet heb (ook door DZG die zoveel moeite voor je gedaan hebben), je bent een gouden hond en Maatje!

Er zijn natuurlijk nog dingen die je moet overwinnen en/of die door tijd en positieve ervaringen opgelost worden, maar we hebben nog zoveel jaren samen voor ons, dat komt wel goed en het is gewoon al goed!
 


Miki & Boga

   
Klik en help ons helpen