Guapa ( Jackie )


fiogf49gjkf0d
In februari 2012 overleed onze blonde labrador Muppie van bijna 15 jaar. Via internet zochten wij naar een nieuw maatje voor onze zwarte labrador Lola van 10. Op de site van Dierenhulp zonder Grenzen stond een foto van Jackie al in Nederland in een gastgezin, namelijk bij Kamal. Ze leek qua kleur op onze overleden hond, dus de keuze was snel gemaakt. Wij hebben haar bij Kamal opgehaald en de naam Guapa gegeven. Ze komt namelijk uit Spanje en de naam Guapa betekent “mooi meisje/schoonheid” in het Spaans. En een mooi meisje is het. Het klikteook meteen met Lola. In huis voelde Guapa zich meteen thuis. Alleen het wandelen aan de riem langs wegen met veel (vracht)verkeer was een probleem. Maar inmiddels gaat dat al stukken beter. Ze schrikt nog wel erg van harde geluiden, maar gaat nu graag mee naar buiten.
Ik zit inmiddels met Guapa op puppycursus en dat is ook wel nodig. Want ze is af en toe erg rebels en rent als een dolle in ons huis rond. Springt over banken en tafels en pikt onderweg van alles in haar bek mee. Ze heeft nog wel wat opvoeding nodig. Gaat trouwens ook goed om met onze kat, hoewel nog wel wat lomp. Guapa is gek op kleine kinderen en enorm nieuwsgierig en leergierig. Kortom een superhondje. Wij zijn erg blij met haar.
De manier van opvang en plaatsing door de Stichting DZG spreekt mij erg aan. Fantastisch werk door de vele vrijwilligers.


Groeten,

Wily en Marijke van Aalten
 
 

   
Klik en help ons helpen