Fofinha


fiogf49gjkf0d
Hallo allemaal,

Eerder had ik beloofd om na een half jaar iets van mij te laten horen, dit is inmiddels nu meer dan vijf jaar later.

Als prinsesje heb je veel verplichtingen en taken. Het begint met een gaapje, dan opletten of het baasje mijn riempje pakt en dan begint de eerste ronde buiten. Die ronde is niet alleen lopen… Nee, het is ook snuffelen, berichtjes versturen naar andere hondjes via een plasje, weer een berichtje lezen etc. etc. en uiteraard moet ik af en toe een grote boodschap doen en eventueel andere honden begroeten. Eenmaal weer thuis gekomen maak ik het vrouwtje wakker. Ik spring dan op bed, lig dan languit voor haar en geef dan, net als een kat, haar een paar tikjes met mijn pootjes. Als ze lief is krijgt zij ook een paar likjes op haar neusje (bij mijn baasje doe ik dat bij zijn oren), zodat zij ook weer schoon de dag begint. Dan order ik soms mijn pluchebeestjes. Dat lijkt een makkelijke taak, maar ik heb er minstens veertig. Mijn favoriet is overigens de papagaai. Die maakt mooie geluiden en ligt lekker in het bekje. Hoe kom ik aan deze aantal pluchebeestjes zult u denken?…..Eenvoudig, elke keer als mijn baasjes ergens komen (vakantie of niet), kijken zij ook uit naar een dierenzaak (ik ben goed met het uitdelen van opdrachten). Soms ruim ik een kluifje op, dat is ook een halve dagtaak en moet ik regelmatig bedelen, onschuldig kijken, eten, drinken, slaapje doen, kijken wat er in huis gebeurd en dit alles herhaalt zich elke dag meerdere malen.

Natuurlijk (en ik denk dat u daar wel mee eens bent) heb ik ook recht op vakantie. Het bovenstaande doe ik overigens vrijwillig, dus mijn baasjes mogen mijn vakantie betalen.

In de afgelopen jaren ben ik volgende landen geweest: België (Ardennen), Polen (Noorden), Frankrijk (Nauw van Calais), Italië (Zuid-Tirol/Dolomieten), Duitsland (Alpen), Oostenrijk en Zwitserland. En als u denkt rustig van mijn vakantie kan genieten, dan hebt u het faliekant mis. Onderweg moet ik kijken of mijn baasje goed rijden. De appartementen controleer ik bij aankomst als eerste. Ook tijdens de vakantie order ik mijn pluchebeestjes, houd ik alles in de gaten en doe ik mijn schoonheidslaapjes. En mijn rondes zijn vele malen langer, oftewel ik blijf een halve dag wel berichtjes lezen en versturen. Tel daarbovenop dat ik ook nog vele nieuwe omgevingen moet verkennen en dat ik vele malen moet poseren voor de foto .

Mijn baasje hebben sinds april een dochter (Isabella) gekregen, oftewel ik mag met regelmaat op mijn zusje passen. Wanneer zij huilt, dan weet ik dat ik in de buurt moet zijn en geef ik mijn baasjes instructies… en ik moet zeggen dat ze het goed doen.

Dan is iedereen een klein beetje op de hoogte van mijn afgelopen vijf jaren.

Vriendelijke groetjes,

Fininha
IJmuiden
 

   
Klik en help ons helpen