Cloe


fiogf49gjkf0d
Cloë, de superlieve Diva

Ons mooie meisje Cloë is nu ruim een half jaar in Nederland, en wat heeft ze het naar haar zin! Het is nog wel wennen hoor, zo vanaf het Spaanse platteland de Haagse stad in. Maar deze ‘koele kikker’ doet het heel erg goed. In het begin leek d’r bekkie door de spanning wat op de muppet Kermit (de kikker, vandaar), maar de ‘wangen’ gaan steeds meer losjes hangen. Aan doorzettingsvermogen en sterke wil bij deze dame geen gebrek. Liep ze eerst als een diva om vieze modderplassen heen, nu beent ze er met gemak doorheen. Kleine stoere Cloë!

We maken rustig aan kennis met alle nieuwe dingen in de stad en de vele honden die je daar tegenkomt. Zee en strand had ze volgens ons ook nog nooit gezien… Dat was raar de eerste keer, een grote zandbak met heel veel water dat ook nog eens in golven op je afkomt. Maar: deze dame leert snel wat leuk is. Ze staat nu al tot haar buik aan toe in het zoute water en heeft plezier. Maakt gekke bokkensprongen en bekijkt op haar gemakje hoe Tara (onze andere hond uit het Spaanse Castalla) haar vuurtoren gaat redden uit de golven. Strandtenten zijn al helemaal favoriet! Lekker liggen in het zand en alles bekijken. En ja, vinkenlap of biefstukje op stukjes in een heuse hondenbak als diner – wie zou daar nee tegen zeggen? Wel lief kijken hè als de kok komt vragen of het heeft gesmaakt…

In huis is Cloë helemaal gek met haar knuffels, de bank, de manden en de matten die we hebben liggen. Bij mooi weer in een mandje buiten, beetje graven en soezen: onze diva is in haar element. Knuffelen op de bank vindt ze helemaal geweldig. Dat kan niet lang genoeg duren en iedereen die ze tegenkomt mag haar aaien, het liefst zo lang mogelijk! De oogjes gaan dan glimmen en negen van de tien keer heeft ze ook een brede glimlach op haar snuitje.

Cloë is als een prachtige bloem, die langzaamaan steeds verder opengaat en haar true colors laat zien. Voorzichtig krijgt ze steeds meer zelfvertrouwen en begint ze in de smiezen te krijgen dat ze bij ons mag blijven. Dat maakt haar heel vrolijk. Iedere keer als de dames hun verse vleesmaaltijd gegeten hebben wrijft Cloë met d’r snoet in de mand en straalt het genoegen van haar af. Alsof ze nog iedere dag dankbaar is dat ze bij ons mag zijn. Nou lieve Cloë, dat zijn wij zeker ook!

Zo’n lieve, vrolijke, grappige en mooie dame die ervoor zorgt dat heel veel mensen in de drukke stad even blijven staan en met een tedere blik naar haar kijken. In de (te) haastige wereld van vandaag is dat heel mooi om mee te maken. Superlieve Cloë, jij blijft lekker voor altijd bij ons hoor!
 
 

   
Klik en help ons helpen