Chowa


fiogf49gjkf0d

Hallo luitjes

Hier even de laatste nieuwtjes van onze Chowa.

Chowa is via jullie stichting op 19 maart jl. naar Nederland gekomen. We hebben haar in Brussel opgehaald samen met Thea.

Na een wachttijd van enkele weken, die een eeuwigheid leken te duren,kwam ze nu eindelijk naar ons.

Chowa's moeder was een Finse Spitshond en de vermoedelijke vader een Chow Chow (zie je aan haar blauwe tong en eigenwijsheid).

Chowa was onmiddellijk dikke maatjes met Ria. Ze is dol op vrouwen. Henk, haar nieuwe baasje was echter een ander verhaal. Het heeft zeker 1,5 week geduurd voordat ze hem accepteerde. Inmiddels zijn die twee dikke vriendjes. Hoewel..., als het vrouwtje thuis is, ga ik toch liever niet met het baasje wandelen.

De eerste week was een regelrechte ramp. Chowa had verlatingsangst, en wel zo erg, dat ze als ze maar even alleen was, het halve voordeurkozijn heeft opgegeten, het kattenluik tot tweemaal toe eruit heeft geramd en vier keer uit de ijzeren bench is gebroken. De puntlassen doorgebeten en stangen volledig krom gebogen. Even was het vrezen of ze wel te houden
was, aangezien wij beiden werken en weliswaar een aantal uren verdeeld over de dag thuis zijn, maar ook een aantal (max 3) niet. Het was gewoon zielig.

Vervolgens hebben we van de dierenarts een medicament gekregen dat gebruikt wordt voor dementerende honden en dat ook wel eens een goede uitwerking heeft bij gedragsstoornissen en DAT WERKTE!!!! Wat waren wij, inclusief Chowa, en de poezen (vanwege hun oren) gelukkig.

Nu gaat het steeds beter, het is een echte schat en ze begint met de dag vrolijker te worden. Vooral tuinieren en spelen in de tuin vindt ze geweldig.

Alleen mannen vertegenwoordigen voor haar nog een boos onderdeel op deze wereld. Ze is op z'n minst wantrouwend en op z'n ergst heel erg boos als ze mannen ziet. Het zal nog een hele tijd duren voordat ze in de gaten heeft dat de Nederlandse en Belgische mannen haar geen kwaad willen doen.

Wij zijn hartstikke blij dat het na 3,5 week al zo goed gaat en hopen nog jaaaaren plezier met haar te beleven. Wordt vervolgd.


Groetjes

Ria Söntjens

Landgraaf


   
Klik en help ons helpen