Kate


fiogf49gjkf0d
Dit is Kate. Ik heb haar 2 jaar geleden opgehaald uit Amsterdam, waar ze bij een lieve vrouw tijdelijk was opgevangen. Ze komt uit Portugal en leefde op straat.
In het begin was ze nog wat achterdochtig en liep ze, zodra ze de kans kreeg nog wel eens weg. Toch ging ze nooit ver weg en kwam ze altijd weer terug. Ze was ondeugend en mocht graag de zolen onder onze schoenen wegkauwen, maar dat hoort ook bij een puppy! Ik ben met haar op cursus gegaan, waar we een hoop hebben geleerd!
Ze werd steeds aanhankelijker en kwam steeds vaker uit zichzelf naar ons toe. Ze is zo lief!
Kate mag graag rennen op het strand en door het bos. Dit komt goed uit aangezien we op Terschelling wonen, het is hier een waar paradijs voor haar! Niet alleen omdat ze graag veel en hard wil rennen maar ook omdat ze graag op konijnen jaagt en achter de vogeltjes aan zit(hier maakt ze een hele klus van en heeft ze veel geduld voor) ik denk dat er podenco 'bloed' in zit, ze blijkt een behoorlijk goed jachtinstinct te hebben.
Zwemmen is niet haar ding. Ik zwem vaak hier in de zee en hoopte aan het begin dat zemet me mee ging maar helaas.. wel gaat ze in de branding zitten en houdt me goed in de gaten. Ze waakt echt over haar baasjes.
Thuis ligt ze het liefst op de bank en dan ook nog eens OP de kussentjes die ze behendig op elkaar stapelt! Ze is aanhankelijk en zoekt veel contact. Heel anders dan buiten; daar is ze meer op zichzelf en rent ze ver weg. Maar altijd houdt ze ons in de gaten en komt ze terug (als zij daar zin in heeft-foutje in de opvoeding vrees ik haha) Ze is super lief met kinderen en mag graag met ze spelen kinderen uit de buurt komen haar zelfs soms ophalen om met haar te spelen!
Met andere honden is ze ook leuk, aan het begin vaak nog wat fel maar ze kan eigenlijk met alles en iedereen goed opschieten. Ze is guitig en soms ietwat onhandig, stoot vaak haar hoofd of valt. ze is er grappig en maakt ons iedere dag wel een keer aan het lachen!
Al met al, wij zijn blij met haar! En zeer tevreden over de stichting dieren hulp zonder grenzen!
Het is zomer, wij gaan weer lekker naar het strand! Groetjes Dennis, Marlien & Kate
   
Klik en help ons helpen