Angel en Lucca


fiogf49gjkf0d
Eindelijk dan het vervolgverhaal van Angel en Lucca, moeder en zoon uit Spanje.

Angel ( voor een boel mensen die haar nog kennen onder de naam Lappie) die erg verwaarloost, hoogzwanger vanuit Spanje in de opvang terrecht kwam en twee dagen daarna vijf pups kreeg, gezond en wel.

In 2006 ben ik in de w.a.o terrecht gekomen en aangezien ik mijn hele leven honden, katten heb gehad, was er nu gelegenheid om weer een hondenvriendje in huis te nemen. Via via kwam ik bij Dieren zonder Grenzen en zag daar een foto van een pup ( toen nog de naam 'Tom van zijn 'helper" ) waar ik gelijk helemaal verliefd op was en nog steeds ben en de naam Lucca heb gegeven. Contact gezocht en al bij het eerste contact, kroop moeder lappie ongeveer in me. Om een lang verhaal kort te maken heb ik moeder en zoon geadopteert en ondanks de vreselijk moeilijke taak om twee honden tegelijk op te voeden, waarbij de pup natuurlijk mij niet zozeer als baasje zag, maar alles wilde doen wat moeder deed, is het me gelukt, om te genieten van twee hele sociale dieren Angel en Lucca!

Angel is een ongeloofelijke lieve sociale blije hond, die jammer genoeg door haar verleden in Spanje een kapotte heup en kniegewricht heeft.Ze was nog maar twee dagen bij me, of ze moest al geopereerd worden aan een doorgebroken baarmoederontsteking. De dierenarts gaf haar maar een jaartje, en is zwaar onder de indruk van de hele sterke geest van het diertje, die elke dag volop geniet van haar leven. Wat liefde en aandacht al niet doen! Drie en een half jaar later, en ze leeft nog steeds! Kinderen met een beperking of volwassenen vinden het heerlijk om haar te knuffelen Ontroerend om te zien hoe ze voor de kinderen gaat zitten en met een blik van ik wacht.. je mag me aaien en als je wilt mag je me knuffelen. Onvoorstelbaar dat ze zoveel vertrouwen in mensen is blijven behouden na wat haar is aangedaan. Zwemmen is als een echte labrador haar lust en leven, waardoor ze een goed spierstelsel heeft ontwikkelt en wat voor haar de pijn, die ze ongetwijfeld heeft in haar heup, verlicht. Hoop dat ze nog wat jaartjes bij me mag blijven.

Lucca is naar mensen ook heel sociaal, alleen naar andere honden is het een pitbulherder, maar hij staat goed onder controle. Jammer alleen dat hij zich niet zo als Angel vrij kan bewegen en toch altijd aangelijnd moet worden, tenminste in de buurt waar minder sociale honden zijn. We trainen heel veel en dat is voor baas en hond geweldig. We hebben sinds kort een speelveld tot onze beschikking waar hij naar harte lust kan spelen en zijn tomeloze energie kwijt kan. Eindeloos apporteren van een balletje, als een volleerde voetballer met een voetbal de bal tussen mijn benen door te spelen. Maar ondanks zijn macho gedrag, zo heel gevoelig zijn naar mijn katten. Vorig jaar is een van mijn beide 20-jarige katten overleden. Heb haar opgebaard zodat hondjes en andere kat afscheid konden nemen en Lucca was degene die de wake hield, zachtjes piepend, niet van zijn plek weg te krijgen. Zoiets raakt je midden in je hart!

Hou van mijn tweetal en die liefde is geheel wederzijds. Ik ben tot op de dag van vandaag nog dankbaar dat ik ze heb mogen adopteren en mijn dank gaat uit naar de Stichting die er voor gezorgd hebben dat deze dieren mijn leven zo verrijkt hebben en me in het begin geholpen heb om de draaglasten van dierenartsen wat te verkleinen.
 
 

   
Klik en help ons helpen