Goofy (en Boga)


fiogf49gjkf0d
Eind december 2012 kwam je hier in eerste instantie in de noodopvang. Met een heel verhaal achter je. Je was gevonden op straat in Griekenland (Rhodos) in begin 2011. Duidelijk was dat je je achterpoten niet goed kon gebruiken en je was broodmager en stond helemaal krom. Mensen die je zagen hebben je naar het asiel daar gebracht en daar heb je een jaar in een heel klein hokkie gezeten.
DZG heeft veel moeite voor je gedaan. Je kon geopereerd worden maar daarvoor moest je naar Athene, alleen was er geen nazorg daar.
Dus heeft DZG je naar Nederland gehaald en daar ben je met tussenposen aan je achterpoten geopereerd en zat je in een opvanggezin, waar je kon herstellen van je operaties. Helaas kon je daar door omstandigheden niet blijven en werd je naar een pension gebracht door je opvanggezin. Dat was niet goed voor je en trok je absoluut niet. Dus (Marja) DZG belde me meteen of Goof niet bij mij in de noodopvang kon . Heb daar kort over gedacht (en ik vang in principe geen honden op), maar laat maar komen. Dat was dus december 2012.
Boga (die 2 jaar geleden hier is gekomen met een VOLLE rugzak – door mensen!) was er misschien nog niet aan toe. Alles HEEL goed doorgesproken en daarin alle scenario’s wat goed en fout kon gaan.
Goof kon eerst 3 weken bij een vriendin Marilyn terecht (die met honden werkt via de Turid Rugaas methode), zodat we Boga en Goof ook rustig aan elkaar konden laten wennen.
Maar dit was helemaal niet nodig!! Boga accepteerde Goofy en hielp hem meteen.
Goof kreeg rust en begon los te komen (en daarin zijn er natuurlijk wel wat “ruzietjes” geweest tussen die twee.. maar laat ze hond zijn! Zo trots op Boga ook: er is geen betere leermeester dan een andere hond. En Boga kon dit 2 jaar geleden ook nog niet).
Met Goof ook meteen begonnen (buiten rust!) met fysiotherapie. Wat hielp hem dat met zijn achterpoten!!
En met hulp van vrienden die oppaste als ik weer moest werken en een vriendin die nog altijd klaar staat als er oppas nodig is (ookal kan Goof zelfs nu al alleen thuis zijn ook zonder Boga)!
Maar nu echt over Goofy: Die is nu heerlijk los! Hij is een blije gup!. Hij is van “wereldvreemde” hond (met een heel vrolijk, open, eigenwijs en lief karakter!!!), nu aan het veranderen naar open hond die eigenlijk nu weer PUP aan het worden is (met zijn geschatte 4 jaar) alles opnieuw ontdekken en alle gekke puber en puppie streken uithalen. Hij mag en kan eindelijk! En de buitenwereld pakken we gewoon rustig aan.. In het bos is hij heerlijk vrij aan de 20 meter riem (snuffelen en blij zijn)! Hier in de buurt is hij niet meer bang voor bijvoorbeeld kliko’s, lantarenpalen etc., maar veel dingen zijn echt nog niet “gewoon”voor hem, maar hij is zijn veiligheid daarin aan het vinden. En buiten dat alles, Goofy is gewoon een heerlijk blije GUP, zo BLIJ en aan het genieten en een heerlijk dondersteen. Hij is opnieuw begonnen!
En wat ben ik blij dat ik dit mee mag maken en voor hem mag zorgen. En wat ben ik trots ook op Boga! Die zich ontwikkeld heeft als zijn “moeder”en ook speelmaatje en meer.
Altijd een les voor de mens: honden (vooral met een “rugzak’) zijn echt een spiegel! Het gaat fout als wij ze niet begrijpen, en/of teveel en verkeerd ingrijpen.
Het gaat goed, als we geen tijd eraan vast hangen, we ze begrijpen en ze hond laten zijn en ze met rust begeleiden (!) en vertouwen geven. En er van genieten!! En het kost misschien soms veel als mens (..) maar dat is het toch zo waard!
Ik heb nu twee heerlijk gelukkige honden hier. En natuurlijk heeft Goofy nu nog tijd nodig en goede ervaring om nog meer vertrouwen te krijgen in de “mensenbuitenwereld”, maar Goof is zo vrolijk en blij: super toch!.
Ik ben blij en enorm RIJK met die 2 kanjers!
 
 

   
Klik en help ons helpen