Dolly


fiogf49gjkf0d

Het is al weer een poos geleden dat we onze eerste hond van jullie kregen, Toby. Zelf hebben wij hem de naam Teddy gegeven en in maart 2005 kwam hij bij ons vanuit Griekenland als pup van 13 weken. Gevonden langs de snelweg in Athene, samen met zijn broertjes en zusje. In Heiloo zat hij in een opvanggezin, samen met zijn broertje. We waren direct verkocht en met de hond onder de arm zijn we gelijk weer naar huis gegaan. En nooit een moment spijt gehad!! Teddy is een schat van een hond die soms zijn eigen kracht niet kent en buiten zijn soortgenoten wel eens even wil vertellen wat hij van ze denkt! En dat is niet altijd even vriendelijk. Thuis is hij een echte knuffelhond en wil het liefst 24 uur per dag geaaid worden. 

Vorig jaar in juli kregen we Dolly erbij, haar hebben we zelf Amber genoemd. Vanuit Portugal werd ze naar Nederland gebracht en op een zomerochtend in juli kregen we haar overhandigd op een parkeerplaats langs de snelweg. Een hoopje ellende waarvan je de ribben na kon tellen. De start van Amber was niet zo heel prettig, we hebben heel wat uurtjes met haar in de wachtkamer van de dierenarts gebivakkeerd. Jonge honden schurft, andere huid aandoeningen, gewrichtsproblemen, kennelsyndroom, noem het maar op . Vorige week was Amber een jaar bij ons en nu kunnen we met een gerust hart zeggen dat het soms een brutale puber is, die ook wel eens even zal vertellen hoe ze over bepaalde dingen denkt. Vreemde mensen en visite is en blijft eng, maar als je haar laat begaan geeft ze zelf keurig aan of iemand haar mag aaien of niet. De ribben zijn niet meer te tellen, die zijn keurig verstopt onder een laagje vet, de dierenarts raadde aan haar iets af te laten vallen. Ook bij Amber nooit spijt gehad.  

Sterker nog, die twee willen we toch echt niet meer missen!! In de afgelopen weken hebben we vakantie gehad en we zijn lekker thuis gebleven met Teddy en Amber. Veel kilometers afgelegd door heel veel bossen en veel plezier gehad met zijn vieren. Daarbij nog moeten we vermelden dat Teddy en Amber geen stap zonder elkaar willen zetten, spelen veel met elkaar en hebben we met deze twee honden veel geluk gehad.

 


   
Klik en help ons helpen