Dina (voorheen Diana)


fiogf49gjkf0d
Onze (herdermix) Dina (voorheen Diana) werd al heel lang ter adoptie aangeboden. Ze behoorde tot de senioren adoptie. Ik wilde graag een oudere hond, ook omdat onze andere adoptiehond uit Spanje op leeftijd is. Maar vooral om het vaak ongelukkige leven van de oudere hond te veranderen in een veilig, gezond en vrolijk leven. Zodat het lange ‘ wachten’ op een goed huis niet voor niets is geweest.
Dina zat al zo’n acht jaar in een Griekse shelter toen zij op 17 december (2013) op Schiphol arriveerde: bang en gestressed. Zij moest nog bijna alles leren, bijvoorbeeld dat je niet door ramen kunt rennen, dat de baas altijd weer thuiskomt, dat bezoek geen dreiging is, dat eten op de aanrecht niet voor haar is bestemd, dat een hard geluid of een onverwachte beweging geen probleem is. Dankzij de voortreffelijke nazorg van de Stichting, waar ik in die eerste weken af en toe om raad vroeg, leerde ik veel over deze bijzondere hond.
 
Want een bijzondere hond is het. Vanaf het eerste moment dat we met Dina kennis maakten waren we geroerd door haar uitstraling en haar karakter. Het is een sterke, dankbare en zeer intelligente hond, die zich langzaam ging ontspannen. Dina bekommert zich vooral om mij en om onze andere oudere hond. Gaat het goed met het baasje? Komt onze andere hond wel terug als ze vrij wandelt?
Dina ‘hangt’ aan mijn voeten, gaat waar ik ga, ligt waar ik zit. Zij kan lachen en gek doen (rondjes rennen om mij heen) met haar grote oren plat in haar nek. Ze kan een eend vangen en over sloten springen. Bij de dierenarts wacht ze in tegenstelling tot de andere klanten, rustig in de wachtkamer op haar beurt. Het enige wat ze absoluut niet wil is in onze kelder een kijkje nemen. Dan blijft ze liever wachten bij de keldertrap. Want sommige dingen blijven eng!
Dina! Wat een geluk dat jij op ons pad bent gekomen!
 


   
Klik en help ons helpen