Benji (voorheen Remi)


fiogf49gjkf0d
Benji is een enorme grappige hond. Dat vonden wij al op jullie site door het filmpje wat erbij gevoegd was. Je moet voor dat je ja zegt wel beseffen dat wat je in huis haalt klopt bij je voorkeur qua leeftijd en ras. Uiteindelijk weet je het maar nooit hoe het uitpakt en wij wilden graag een jonge hond. Je moet geen verwachtingen hebben want dan kan het enorm tegenvallen maar als je open staat voor de hond dan kan het alleen maar meevallen. Benji is een kruising tussen "geen idee". Al zoveel hondenrassen voorbij zien komen die wel wat gemeen hebben met hoe Benji eruit ziet maar zeker weten doen wij het niet. Maakt ons ook niet uit daar is het niet om gedaan. Voor ons was de reden om een hond te redden uit zijn benarde situatie en nog een leuke periode met elkaar te hebben.

Op het vliegveld na de lange reis was Benji timide van de reis en beduusd door alle aandacht. De eerste nachten zijn dan ook heel rustig opgebouwd maar wel direct het slapen in de benche. Wel zijn wij er de eerste nacht bijgebleven en op de bank geslapen zodat dat hij niet angstig is omdat hij wordt opgesloten en alleen in een vreemde omgeving met nieuwe geluiden wordt opgesloten. De tweede nacht rustig aan en tijd voor genomen voordat het deurtje dicht gaat en zo langzaam afbouwen. Overdag ging het vrij snel goed, aan de riem lopen was geen probleem en alles ruikt zo lekker op straat.

Wij staan verbaasd hoe snel en lenig hij is. Enorm soepel en voor je het weet loopt hij als een kat over de vensterbank in het raam. Zo van dat kan ik ook hoor. Springen is favoriet hoe hoger hoe mooier en het liefst door de tuin over de buxushagen en dan aan totaal de andere kant er weer doorheen komen zwart van aarde met een ondeugende oogopslag van: heerlijk ik ben buiten en ik heb vrijheid. Alles wat maar enigszins eten is dat heeft hij te pakken voordat je het weet. Maar het luisteren naar foei gaat goed en hij bedelt niet als wij zitten te eten. Blijft ook netjes van het eten op de tafel af als wij er bij zijn. Ik kan dit niet garanderen als je er niet bij bent haha.

Zijn neus is een echte speurneus die alles onderzoekt en als het even kan en de kans krijgt ook graag van straat eet. Hij is speels, enorm vrolijk en heerlijk aan het puberen. Zijn gewicht is gelukkig door regelmatig en goed voer aangekomen want hij was echt zo mager dat de botten er uit staken. Maar dat trekt snel bij en het went een luxe leven in een warm huis met aandacht en liefde voor de hond.

Met kleine kinderen bouwen we het rustig op en zijn er altijd bij als ze binnen komen maar als je een kind een hondensnoepje laat geven aan de hond is het binnen de kortste keren dikke maatjes met hem. Omdat hij nog in de puberfase zit sloopt hij graag alles ook waar maar een bekend luchtje van gezinsleden aan zit maar dat zijn we nu voor. We zorgen ervoor dat er geen sjaals, tassen e.d. in zijn bereik staan als we hem even alleen laten. Wel altijd een radio op de achtergrond aan zodat er geluid om hem heen is als hij alleen is.

Zijn "blaf" is zwaar en dominant en als je hem ziet voor de eerste keer denk je echt he komt dat geluid uit jou? En al kwispelend komt hij de volgende keer op je af vooral als hij je langer kent. Maar blaffen als er bezoek komt blijft, maar dat geeft niet want wij zien het als beschermen van zijn terrein.

Buiten is zijn domein of we nu naar het bos, strand of fam. bezoek gaan alles is leuk als hij maar mee mag. Ondeugend en oost-indisch doof is het helemaal als hij in het bos aan het speuren is. Het spelen met andere honden en minder dominant gedrag tonen gaat steeds beter.

Hij is nu ong. een half jaar bij ons en gewend aan het ritme van het gezin, daarom gaan we binnenkort op hondentraining "de basiscursus" volgen. We wilden het niet eerder doen om eerst de hond vertrouwd te laten worden met het gezin en onze omgeving. We zijn er nu klaar voor en hebben er zin in.
Het hele gezin is dolgelukkig met deze banjer en we zouden hem voor geen goud meer willen wegdoen. Missie geslaagd!!

Fam. Zandhuis.
   
Klik en help ons helpen