Negra


fiogf49gjkf0d
Op 21 augustus kwam ze aan in Dusseldorf. Na een lange rit kwam ze thuis. Echt thuis volgens Nygra. Ze kwam even een paar knuffels halen en legde zich toen neer in een mandje.
 
Nygra is een hond van 10 jaar met artrose en een slecht gebit. Mijn gedachte was om haar nog een paar mooie, rustige jaren te geven. Maar Nygra gaat nog met gemak en met veel plezier 1,5 uur mee wandelen. Ze kan helaas niet meer los. Haar jachtinstint is naar boven gekomen en ze hoort echt niks meer dan. Maar wat geniet ze nog van de wandelingen!

In het begin had ze wat moeite met de andere honden. Voornamelijk als ze ook om aandacht kwamen vragen. Nygra vond dat alle aandacht voor haar was. Op zich niet gek, ze leefde ruim 2 jaar in Sevilla op een terrein met een hoop andere honden. Dit liet ze zich niet meer afpakken. Gelukkig zijn we een heel eind gekomen met hulp van tips van de gedragstherapeute van DZG. Nu mogen de anderen honden ook weer bij mij komen en liggen ze zelfs samen heerlijk te slapen op de bank.

Haar gebit was slecht, maar dit weerhoudt haar er niet van om alles te eten. Zelfs met buffelhuid, pensstaafjes en bot weet ze wel raad.
Ze is altijd in voor een knuffelpartijtje. Ook met vreemden op straat. Slapen doet ze het liefst in een mandje naast m'n bed. Nygra is middelgroot, beetje border collie formaat. Maar ze slaapt het liefst in een kattenmandje. Dat zal heel geborgen liggen denk ik.

Nygra is een andere hond dan ik had gedacht. Het is nog geen oud hondje dat alleen nog maar wandelingen van een half uurtje aankan en verder alleen maar slaapt. Het is gewoon een beestje dat geniet van wandelingen, geniet van eten en kluiven en geniet van een zachte mand of kussen op de bank. En af en toe zelfs heel trots rondloopt met wat speelgoed. Dit even een beetje 'dood' wil schudden om er vervolgens eens lekker op te liggen bijten.
Nygra is hier gekomen omdat ik niet wilde dat ze de rest van haar leven op het terrein in Spanje bleef maar dat ze nog zou kunnen genieten.

Nou, dat is gelukt hoor. Genieten van het leven doet ze zeker!

   
Klik en help ons helpen