Mika


fiogf49gjkf0d
Mika (Mimika), de Griekse komiek
 
En daar was Mika! Tijdens een DZG-wandeling op het strand van Kijkduin maakte Mika kennis met onze Tara (in 2011 geadopteerd via DZG). Het was liefde op het eerste gezicht. Spelen, spelen, spelen! Kleine Mika was toen net een paar weekjes in Nederland. Vicky vond haar drie maanden oud op het industrieterrein buiten Athene waar meer honden worden ‘achtergelaten’. Het kleine meisje dronk uit een modderige plas, zo’n dorst had ze.
Inmiddels woont Mika ruim een half jaar bij ons en haar grote vriendin Tara. En wat heeft ze het naar haar zin, alles is leuk en iedereen die we tegenkomen vindt haar prachtig. Het is een echte komiek, ze maakt iedereen aan het lachen. De eerste ervaringen met modder is Mika vast niet vergeten. Iedere sloot is leuk! Lekker plons, plons, plons in het water en als een ware Griekse atlete weer op de kant springen. Zo ver kun je dus komen als meisje met heupdysplasie (HD).
Want het was wel even spannend of Mika bij ons kon wonen. Haar grote vriendin Tara speelt graag wild, Mika ook. Was dat wel zo’n handige combinatie voor deze vriendinnen? Samen met Juliette van DZG zijn we meerdere keren bij een orthopeed geweest. Om te kijken of de vriendinnen samen zouden kunnen wonen en spelen. We kregen het voordeel van de twijfel en heel nuttig advies over leefregels en voedingssupplementen. De orthopeed en DZG vulden elkaar heel goed aan.
 
 
 
 
 
Kennismaken met Cloë, onze mooie Podenco/Herder-mix uit Spanje (in 2012 geadopteerd via DZG), was ook even aankijken. Maar gelukkig kregen we daar van DZG alle ruimte en tijd voor. En wat bleek? Na een paar keer aftasten ging dat helemaal goed!
We zijn superblij met ons mooie driespan. Ze vullen elkaar heel goed aan. Tara heeft haar speelkameraad en Cloë leeft daar stiekem ook van op. Mika krijgt haar nog wel een keer aan het spelen. Zelfs de meest angstige hond durft met Mika te spelen en ontspant.
 
 
Mika heeft haar forever home heel duidelijk zelf gekozen. ‘Dat heb je goed gedaan meisje’, denken wij iedere ochtend als Mika na het ontbijt komt kroelen op bed.
 
Voor nog meer leuke foto's zie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 Veel dank aan de mensen van DZG voor het vertrouwen en de goede begeleiding!
 
 
 

   
Klik en help ons helpen