Figo


fiogf49gjkf0d

Eind maart hebben wij Figo opgehaald bij Annemiek in Dedemsvaart. Het was wel vreemd voor beide kanten. Opeens moest hij weer met vreemde mee weg bij Annemiek en al zijn vriendjes. Wij hebben altijd hele grote honden gehad die achterin moesten.De hele weg heeft Figo lekker bij mij op schoot gezeten. In Uitgeest aangekomen voelde hij zich snel thuis. De kinderen vonden hem geweldig (eindelijk een keer een hond die niet groter is als hun) en dat was wederzijds. In de eerste week heb ik hem meteen laten castreren en zijn hele gebitje laten reinigen en rotte kiesje laten trekken. Hij heeft boven nog maar een tandje haha wel een koddig gezicht.

Dat van die castratie heeft ie mij wel kwalijk genomen hij moest een kap op en dat vondt meneer niks (kan me voorstellen) en hij ging ook vaak demonstratief met zijn rug naar mij toe zitten. Maar daarna kwam voor hem de leuke tijd en de tijd om vertrouwen op te bouwen.

Figo is een hele lieve hond en een perfecte hond voor in huis. Hij heeft nog nooit iets gesloopt en kan goed alleen zijn meestaal slaapt hij dan. 's ochtends om half acht gaan we lekker lopen, en om half twaalf mag hij mee naar school wandelen en ook om 3 uur. En 's avonds heerlijk over de dijk met de kinderen of soms alleen met z'n tweetjes. Hij geniet er echt van om buiten te zijn. Met andere honden moet ik wel oppassen, het is een wolf in schaapskleren hoor. Met teefjes gaat het prima vooral hele grote teven vindt hij bijzonder intressant. En hij heeft een vriend en dat is Roemer een hele grote jacht hond, dit is de enige reu die hij geweldig vindt en dat is wederzijds die twee kunnen heerlijk spelen. Voor de rest is het altijd oppassen want hij staat kwispelend te ruiken en dan opeens grrrrrrrrrrr hap. Gelukkig zit hij vast en kan ik hem goed corrigeren. Hij heeft een lekkere lange loop lijn van 8 meter. Soms mag hij los op de dijk en gaat het redelijk met andere honden. Maar hij is al een keer weggerend over de weg dus ik hou hem liever vast ik ben zo bang dat ik hem kwijtraak.
In juni zijn we op vakantie geweest naar Turkije dit was al besproken en bij mijn vriendin was hij door het katteluik ontsnapt dus ging hij 2 weken naar pension. Mijn vriendin heeft hem weggebracht ik vondt het vreselijk. Maar iedere dag sms de we en het ging heel goed. Ik had gezegd dat hij thuis pens en vlees kreeg en geen brokjes dus kreeg hij dat daar ook en hij zat met een leuk teefje. Toen ik hem ging ophalen was dat heel bijzonder. Hij zag met werd helemaal gek en met zijn twee voorpoten klemde hij om mijn benen (niet om te ritten) om te zeggen ik laat je nooit meer gaan. Nou dat hoeft ook niet want we gaan nooit meer weg zonder Figo. In de grote vakantie is hij lekker mee geweest 6 weken lang op de camping in Hoendeloo heerlijk in het bos. 's Avonds als wij gaan slapen mag hij mee naar boven hij heeft zijn eigen mandje daar staan en met onweer springt ie altijd in mijn armen hij is dan zo bang dan mag ie lekker naast me in bed heeeeeeeeeerrrrrrrlijkkkk vinden wij dat samen. Voor de rest neem ik hem zoveel mogelijk overal mee naar toe als ik op visite ga en hij past zich prima aan. Voor ons is het de ideale hond en wij hebben het vreselijk met hem getroffen. Ik hoop ook echt dat andere mensen deze verhalen lezen en ook een hond of kat van de stichting adopteren.
Groetjes Hillie en Figo

   
Klik en help ons helpen