Jules (voorheen Jolie La)


fiogf49gjkf0d
Een Teckeltje met een Kees-kopje, een Kees met een lang lijfje. Een geweldig bastaartje. In mei binnengekomen uit Portugal, pas in Januari helemaal gewend. Hij wordt zelfs een beetje vrijpostig, een Keeshond-trekje. Hij wil ook wel eens de baas in huis zijn!
We merken dat Jules in zijn vorig leven psychische deuken heeft opgelopen: Verlatingsangst:
Pas nu in februari durven we hem even alleen thuis te laten; maar dat is toch nog wel wat eng.
Maar gelukkig is onze grote hond Dwarrel, een Hovawart van 40 kilo, zijn grote houvast, toeverlaat’, èn speelkameraad: 8 kilo hond ‘vecht’ met 40 kilo, je weet niet wat je hoort en ziet.
Grote honden:
Door vier husky’s besnuffeld worden, in mei nog ondenkbaar. Nu laat hij het toe, maar spannend is het wel. Ook is het mooi hoe hij vreemde grote honden rustig in een spiraal benadert.

Jules is de zesde hond die mijn vrouw en ik in huis genomen hebben. Maar in schranderheid is hij de eerste. Hij is erg mensgericht en doorziet onze gewoonten en woorden prima. Net als bij een kind moet je soms even op `geheimtaal’ (Engels)l overgaan. Jules en Dwarrel gaan beide keurig bij elke stoeprand zitten. Dat ziet er schattig uit. En ik kan zonder opkijken doorlopen. Ze blijven wachten op mijn teken om over te steken. Dit is een van de vele voorbeelden van de slimheid en baasgerichtheid van hondje Jules. Een genot om mee te wandelen!

Met onze kat Kroeltje slaapt hij samen, tegen elkaar aan, samen een Yinyang-teken vormend . Maar vreemde buitenkatten zijn uit den boze.


26 Februari 2015,

Carina en Wim Ruijters
   
Klik en help ons helpen