Willy


fiogf49gjkf0d
Dit is mijn hondje Willy! Ik kreeg hem op 6 september 2009 op parkeerplaats De Lucht. Ik was erg zenuwachtig toen ik hem op ging halen. Zou hij wel bij me passen, zou het klikken tussen ons...

In het begin voelde ik me net een moeder die een baby had gekregen: wat moest ik hem te eten geven, hoeveel moest hij eten, waar moest hij slapen, wanneer moest hij worden uitgelaten, wanneer moest hij eten... Het loste zich allemaal snel op. Willy blijkt een makkelijke slimme hond. Hij luistert heel goed. Hij is vriendelijk tegenover andere honden. Soms is hij erg voorzichtig als ze groot en wild zijn!

Willy had veel klitten en de eerste keer bij de trimster was een echte veldslag. Hij moest kort geschoren worden omdat er zo veel klitten waren.Inmiddels is zijn haar gelukkig weer helemaal aangegroeid.

 
Met mijn oude poes is het redelijk gelukt. Willy en Sacha zijn erg competitief. Willy begint te jammeren als de poes op schoot wil! Verder mag ze alles, maar niet bij mij op schoot! Ook Sacha, de poes, vindt het leven nu een stuk interessanter. Als ze haar bakje niet leeg wil eten, mag Willy het schoteltje leeg maken. Vroeger ging er veel eten van de poes weg, maar nu probeert ze haar bakje steeds leeg te eten! Mijn droom is dat ze op een dag samen op een kussentje kunnen slapen, maar dat is nog niet gelukt. Als Sacha bij Willy probeert te kruipen, denkt hij dat ze zijn slaapplek af wil pakken en reageert hij boos!

Willy heeft in Ommoord veel vrienden gemaakt. Zijn dikke vriendin is Letta - ook een hondje uit Spanje - die ongeveer even groot is als Willy. Samen houden ze worstel- en hardloopwedstrijden. Willy heeft in Nederland zijn eerste winter meegemaakt. Hij vindt het heerlijk. Hij ligt graag in de sneeuw te rollen. Door andere honden heeft hij nu ontdekt dat je kan lopen over bevroren sloten. Ik roep hem dan liefst zo snel mogelijk terug, want verleden jaar zijn in Ommoord honden verdronken die onder het ijs kwamen!

Bij mijn familie is Willy een grote hit! Een hondje met een hoge aaibaarheidsfactor, noemt mijn zusje hem!

Willy heeft nog 1 probleem. Hij wordt misselijk in de auto. Hij wil er daardoor ook niet in. Dat is natuurlijk erg lastig, maar daaraan wordt gewerkt.Kortom: het gaat goed met Willy. Ik ben heel blij met hem!

Maria
   
Klik en help ons helpen