Johnny


fiogf49gjkf0d
Op het forum van info-galgo.be zagen we een berichtje staan van de opvangouders van Zaro (voorheen Johnny) dat deze ter adoptie was. Hij had zo'n vertederend snoetje dat hij niet meer uit mijn gedachten te bannen was. Maar met 5 honden had ik altijd gezegd dat "vijf de limiet was". De volgende dag echter kon ik het niet laten Martina de foto's te tonen en zij was meteen verkocht en drong aan Zaro te adopteren. Dus Caat gebeld en die liet er geen gras over groeien. Hoewel het de dag voor Pinksteren was maakte ze een afspraak voor een thuisbezoek op Pinksterzondag en Pinkstermaandag konden we al afreizen naar Culemborg om Zaro af te halen.  Wat een klein hummeltje wachtte ons daar op en daar maakten we ook kennis met Goof, de broer van Zaro. Hadden we niet al zoveel honden gehad dan hadden we ook Goof meegenomen. Zaro en Goof zijn door Dierenhulp Zonder Grenzen samen met moeder en nog 3 broers gered uit het dodingsstation te Badajoz. We hebben contact met de ouders van Amigo, een andere broer van Zaro, en Hugo hebben we zelfs ontmoet en mee gewandeld op het strand van IJmuiden.
 Terug thuis gekomen moest Zaro kennis gaan maken met zijn nieuwe familie zoals op de 1e rij van de foto te zien zijn: de Tibetaan/Heidewachtel kruising Vyokko van 7 jaar, de Greyhound/Whippet kruising Digger (drie jaar) die in Nederland van stropers in beslag genomen is, de Galgo Nina (4 jaar) die van Scooby komt en redelijk angstig was, de retriever Layka die in januari 2006 de leeftijd van 16 jaar hoopt te bereiken en tenslotte de Fox/Boxer kruising Elisa die in april 2006 2 jaar wordt en exact dezelfde kleur vacht heeft als Zaro. De kennismaking verliep voorspoedig hoewel Nina erg ruw met Zaro was. Dat maakte dat ik Zaro de eerste twee maanden overdag meenam naar het werk, omdat hij nog te kwetsbaar was. Daar kon hij mooi vertoeven bij mijn ouders die naast het werk woonden. Na twee maanden was Zaro groot genoeg om de ruwe, speelse tikken van Nina te kunnen opvangen. Zaro bleek een echte belhamel en helemaal belust op eten. Regelmatig liet hij ons zien hoe snel hij was bij het stelen van een boterham of een stuk vlees van onze bordjes. Ook naar de andere honden toe gaf hij te kennen geenszins bang te zijn, daagde roedelleider Vyokko regelmatig uit en hing aan diens oren en lippen.
 Inmiddels is Zaro op 1 december 9 maanden oud en is hij hard op weg de baas te worden van de honden hier. Omdat hij regelmatig zijn tanden wil zetten in onze spullen laten we hem nog niet alleen thuis en het is nog steeds een echt handenbindertje. Maar het is een prachthond en we willen hem voor geen geld missen. Zaro is bezig met een gehoorzaamheidscursus en doet het verbazingwekkend goed. Zitten en liggen zijn nu eenmaal niet de favoriete commando's voor een windhond, zeker niet als daar het woordje blijf aan gekoppeld wordt. Ook de cursusleidster staat versteld van de prestaties van deze galgo, zeker gezien het koude weer. Dan ben je als ouder natuurlijk extra trots en dat hij wat pubert...och het is een jonge hond en hij wordt vanzelf wat rustiger. Met Zaro is een heerlijk gezinslid erbij gekomen en een maatje voor het leven.
 
 Groetjes
 Leo en Martina Bongers
   
Klik en help ons helpen