Kike


fiogf49gjkf0d

Op 17 september werd ik door mijn nieuwe baasjes opgehaald bij mijn pleeggezin in Lemmer. Omdat zij al een hond hadden die nog niet veel ervaring had met andere honden in huis was er afgesproken dat ik eerst 10 dagen proef zou komen logeren. Het idee van proef logeren dat vond ik eigenlijk maar niks. Ik wilde een eigen vaste plek en ik zette dan ook mijn beste pootje voor (zoals mijn opvangmoeder al had voorspeld). Mijn nieuwe mensenfamilie had ik natuurlijk meteen om. Zeg nu zelf zo’n schattig koppie kan toch niemand weerstaan? Maar toen die andere hond nog.

De eerste ontmoeting met mijn nieuwe (grote) hondenbroer Choco was een heel gedoe. Ik was natuurlijk superenthousiast en vond zo’n grotere speelkameraad helemaal geweldig. Maar Choco had meer het idee van wat doet mijn baasje met die andere hond en waarom moet dat hondje ook mee naar mijn huis. Het was voor Choco allemaal zo vreemd dat hij niet goed wist wat hij met mij aan moest. Met stomme verbazing heeft mijn nieuwe broer de eerste dagen mijn puppygedrag gade geslagen en alles over zich heen laten komen.
Ik wist natuurlijk niet zo goed hoe ik mij moest opstellen en probeerde zelfs een beetje de baas te spelen om stoer bij mijn nieuwe broer over te komen. Zo at ik van zijn eten en dronk uit zijn drinkbak, pakte zijn speeltjes en botjes af terwijl ik al die zaken natuurlijk zelf ook allemaal al had.

 

Na bijna een week had mijn grote broer wel genoeg van mijn lefgozergedrag en heeft hij mij beetje bij beetje gecorrigeerd en duidelijke grenzen gesteld door een beetje te grommen of mij gewoon aan de kant te duwen. Nu heb ik dan ook geaccepteerd dat hij de baas is en eigenlijk maakt dat helemaal niets uit want we kunnen het samen heel goed vinden. Ik geef hem zijn privacy en hij wil dan elke dag wel een spelletje met mij doen.


Naast mijn nieuwe kameraad Choco heb ik het natuurlijk ook naar mijn zin bij mijn nieuwe mensen familie die mij zoals jullie al geraden hebben meteen tegen het einde van mijn proefperiode officieel geadopteerd hadden. Nu ben ik dus echt lid van een nieuwe familie en als baby van de familie word je natuurlijk extra vertroeteld en word het nog wel eens door de vingers gezien dat ik graag hun zit- en ligplaatsen (op banken, stoelen en bedden) in bezit neem.
 

Vooral nu het een beetje kouder wordt en ik nog niet zo veel haar heb als Choco mag ik soms met mijn fleece dekentje op de bank liggen. Maar ‘s nachts ben ik een grote hond en slaap ik op mijn hondenbedje (langs de verwarming dat wel) op de slaapkamer van mijn baasjes.

DZG ik wil jullie (ook namens mijn baasjes) heel erg bedanken want zonder jullie was ik nooit hier terecht gekomen.


Een hele dikke poot van Kiko (en natuurlijk ook van Choco)

 


+ de hartelijke groeten van familie Hubers
(de trotse eigenaars van de kleine Kiko)

 


   
Klik en help ons helpen