Kyra


fiogf49gjkf0d

Op 1 maart jl. is Kyra bij ons gekomen. Ons allereerste eigen hondje! We hebben haar opgehaald bij het gastgezin in Hoogeveen waar ze al zo'n 4 maanden verbleef. Bij de eerste ontmoeting was het even afwachten natuurlijk of het wel zou klikken, maar dat was helemaal geen probleem. Wat een leukerd! Kyra kwam direct naar mij en m'n zoon toe om ons enthousiast te begroeten. Kyra was al zo'n 4 maanden in Nederland en goed gewend aan het gezin daar met 3 andere hondjes. Bij ons zal ze het zonder hondjes moeten doen, maar wij hebben 4 parkieten, en die blaffen aanzienlijk minder.

Kyra was meteen erg op mij gericht, leuk natuurlijk maar ook wel lastig want na een halve dag kon ik geen stap meer in huis zetten zonder dat ze achter me aan trippelde. Even naar boven gaan was er helemaal niet meer bij zonder te gaan piepen. En dan die eerste nachten... wat een drama en wat een stampij heeft ze gemaakt. Gelukkig hadden we onze naaste buren gewaarschuwd voor wat onrustige nachten en dat hebben we geweten. Maar.... de aanhouder wint en ook in dit geval ging het 's nachts stapje voor stapje beter en steeds minder blaffen, huilen etc. Nu slaapt het meisje de hele nacht al door. De bench is een uitkomst, dat is haar eigen, veilige plek. Ze ligt er nu nog steeds graag (en vaak) in, want slapen is een grote hobby van haar.

Kyra is een lief en rustig hondje, beetje eigenwijs ook wel en ze wint elke dag wat meer aan zelfvertrouwen. Ondanks de best nog angstige momenten die ze heeft bij het buiten wandelen en alle nieuwe indrukken die op haar afkomen gaat het best heel goed. Ze is heel gezellig naar andere mensen toe, en ook ander honden vindt ze reuze interessant en als ze niet al te groot zijn wil ze af en toe wel met ze spelen. Het lopen aan de riem gaat ook steeds beter en nu ik met een hondentraining ben begonnen gaat ze helemaal leren hoe dat moet.

groeten uit Noordwijk.


   
Klik en help ons helpen