Lassie


fiogf49gjkf0d

Helaas heeft het baasje niet eerder tijd gehad om een stukje te schrijven, maar ze heeft nu vakantie! Dus heeft ze mooi tijd vrij kunnen maken voor een stukje!
Toen ze me hebben opgehaald uit een opvang gezin hier in Nederland wist ik meteen bij wie ik hoorde. Ze kwamen me met een heel gezin ophalen, 3 grote mensen en 3 kinderen. Er liep een meisje bij die liet merken dat ik bij haar hoorde en ik heb haar goed gekeurd. Ik ging met ze mee in de auto na dat ze alles hadden besproken. In de auto was ik het wel een beetje gewend. Dus ik lag heerlijk rustig aan de voeten van mijn baasje.

Toen we bij mijn nieuwe huisje aankwamen was het druk! Er waren nog 3 honden. 2 groten en nog een kleintje. Ik werd super vaak te grazen genomen door 1 van de grote honden, ik dook meteen achter de benen van mijn baas waarna ik netjes vòòr haar voeten werd neergezet. De hond waar ik nu dik bevriend mee ben, is mijn beste vriend! We spelen samen, en we gaan er samen vandoor als we de kans krijgen, uiteraard komen we dan wel weer terug!
De eerste nacht was ernstig, ik voelde me zo alleen, dus begon ik te janken als een husky dat ook doet! Op een gegeven moment kwam er wel iemand beneden, mijn baasje, die mij vervolgens mee naar boven nam, daar mocht ik in een mand liggen, maar zodra mijn baasje rustig in bed lag sprong ik op het bed en ging rustig liggen aan het voeteneind. Dat was de eerste 4 nachten zo, maar al snel moest ik leren om alleen te kunnen zijn. Elke keer probeerde ik het weer, loeien loeien loeien, toen kwam mijn baasje beneden, maar haalde me niet uit de bench! Zodra ze weg was begon ik weer. Maar weer haalde ze me er niet uit. Toen was het niet leuk meer. Dus stopte ik maar. Maar de morgen probeer ik het gewoon weer, dacht ik. Maar nee hoor, weer niet.
Nu vind ik het niet meer zo erg om alleen te zijn, als mijn baasje naar school is of werken is dan is er wel iemand thuis. Ik loei alleen nog wel eens als de andere hond word uitgelaten en ik alleen achter blijf. Als mijn baasje de deur dicht doet, en ik zit niet in de bench maak ik gewoon de deur open en ga ik naar boven, daar maak ik de deur van de slaapkamer open en ga ik heerlijk bij mijn baas liggen.

Op een gegeven moment zat ik te krabben aan mijn oor, en toen deed het in mijn oor ineens reuze pijn! Ik piepte en mijn baas kwam. Ze had gezien dat ik pijn had aan mijn oor. Wat er toen volgde was niet leuk!
Ik moest naar de dierenarts! Vreselijk!
Die dierenarts wou in mijn oor kijken en dat vind ik niet fijn! Dus ik beet lekker van me af!
Maar toen moest ik een muilkorf om, vreselijk, ik probeerde van me af te bijten maar dat lukte niet. Die week erna werd ik geopereerd aan mijn oor, er zat een gezwel in. De dierenarts kwam binnen met een spuit. Ze pakte mijn been, waar ze het spuitje gaf en beet haar meteen, maar het is niet gelukt, ik kreeg toch een spuit, waarna ik vreselijk moe werd. Na een hele dag in het vreselijke gebouw te zijn geweest kwam eindelijk mijn baasje!

Ik luister heel goed naar mijn baas, en ik kan ook los. Maar ik heb vreselijk veel energie! Dus als ik niet elke dag mee ga met fietsen moet ik af en toe gewoon even mijn energie kwijt. Dat doe ik door te spelen met mijn baas of als ik los ben, en mijn baas let even niet op, ga ik er gewoon vandoor, dat zijn even mijn gekke 5 minuten, dan ren ik en ren ik tot ik niet meer kan. Dan roept mijn baasje me en kom ik weer braaf. Ze laat me uit tussen de weilanden waar geen auto`s of fietsers zijn, dus daar kan ik mooi even rennen. Vaak kom ik een eend tegen waar ik echt achteraan mòet gaan. Ik kan het niet laten. Laatst ben ik wel een half uur achter een eend aangezwommen! Zo leuk! Maar mijn baas was niet zo blij.

Ik ben trouwens dol op eten! De eerst dag dat ik bij mijn nieuwe huisje was lag er worst op tafel. Dat rook zò lekker! Ik had net mijn eten op, maar die worst kon er ook nog wel bij!
ik sprong op tafel. Met alle 4 de poten op tafel kon ik er goed bij en heb ik alle worst op gegeten, mijn baas kwam er al aan rennen maar het was al te laat! Haha, ik heb alle worst stukjes lekker opgegeten. Nu ben ik er nog steeds dol op, ik eet niet meer van tafel maar ga af en toen wel de prullenbak door, heerlijk ruikt dat joh! Al die restanten eten. Heerlijk. Elke keer word ik er voor gestraft maar zie nog elke keer mijn kans schoon, ik kan het echt niet laten. Ook als mijn baasje net heeft gegeten en er staan nog wat eten op tafel en er is niemand. Ga ik via de stoel op tafel staan, en ga ik alle borden bij langs! Mijn baasje komt er meestal pas aan als ik het al op heb! Ik ben zo goed, dat ze het niet eens hoort of ziet!

 

Ik heb nu ook een andere naam, ik heet Layka in plaats van Lassie.


Poot van mij!                        

Layka, En baasje, Maaike.


   
Klik en help ons helpen