Liza


fiogf49gjkf0d

Afgelopen november hebben wij via jullie stichting een hondje geadopteerd, toen nog genaamd Liza, inmiddels is ze omgedoopt tot Moortje. Deze naam vonden wij beter bij haar passen, ze is immers zwart en een straathondje, dus eigenlijk net het hondje uit de film Kruimeltje!
Toen wij haar op zaterdag 3 november gingen halen waren we aangenaam verrast, we hadden Moortje natuurlijk wel op foto’s gezien, maar in het echt zien ze er toch altijd anders uit. Zo ook Moortje; ze was een stuk kleiner dan wij gedacht hadden en zo ontzettend schattig en snel!!! 

Ze is nog steeds zo snel, maar wel heel veel gegroeid! Ze heeft haar gewicht ruimschoots verdubbeld (zoals het ook hoort bij een gezonde pup) en is uitgegroeid tot een mooi glanzend en vooral lief hondje.
 
Toen wij haar net hadden was ze nog voor veel dingen bang, auto’s kende ze eigenlijk niet en als ze hard langsreden vond ze dat dan ook doodeng. Nu heeft ze zich ontwikkeld tot een ware stadshond, die haar mannetje staat! 

Ook is het een heel slim hondje, ze leert ongelooflijk snel en is heel erg makkelijk. Ze loopt in het bos, hei en op de velden gewoon los met je mee en zodra je haar roept, of ze vindt dat je te ver weg bent dan komt ze er direct aan geracet. Dan lijkt het soms net alsof ze op gaat stijgen omdat haar oortjes hard mee flapperen! Ze rent dan zo ontzettend hard dat de andere 2 grote honden haar met moeite bij kunnen houden. 

Moortje is ook dikke vriendjes geworden met ons paard. Zodra zij ’s ochtends muesli te eten krijgt, eet Moortje lekker met haar mee. Ze is totaal niet bang voor haar, terwijl ze nog niet eens tot aan de helft van het been van het paard komt! Echt een heel grappig gezicht!

Tenslotte is graven nog één van haar favoriete bezigheden. De tuin zit dan ook al helemaal vol met gaten die zo groot zijn dat ze er zelf helemaal in past. Ook als ze ergens anders iets interessants ruikt dan wordt er even flink in de aarde gewoeld!

Kortom, wij zijn ontzettend blij met onze lieve Moor (en zij vindt het bij ons ook wel leuk geloof ik!)

Heel erg bedankt voor al jullie werk voor de stichting, zonder jullie hadden wij nu niet deze lieve schat in huis gehad!!!


Groetjes, Marelle, Matthijs en natuurlijk Moortje!


   
Klik en help ons helpen