Max


fiogf49gjkf0d
In Juni 2006 werd mij gevraagd om Max op te vangen . Ik had al menig verhaal gehoord en ging voor het eerst zenuwachtig en met zweet in de handen een hond halen van dzg. Want over alles wat ik had gehoord dacht ik echt ........ " jeetje mmmmm  max opvangen..."
Maar hij sprong zo mee in de auto , we zaten met verbazing te kijken op weg naar huis , dat hij niet "flipte". Maar zoals altijd moet je dat nooit te vroeg denken . Eenmaal thuis kwam de Max naar voren die ik kende van de verhalen . In zowat alles een aanvalshouding, alleen maar blaffen soms tot schuimbekken toe. Tja daar sta je dan als nuchtere Groninger . Ik heb hem de eerste dagen genegeerd, liet hem maar zijn gang gaan. Hij moest weten dat dit ons huis was en dat ik niet wegging en we samen toch echt samen verder moesten . Langzaam aan had hij ook door dat ik geen kwaad deed, maar alleen contact wilde met hem . Het was een lange weg , maar al snel was ik 1 van de gelukkigen die hij toeliet in zijn wereld. Langzaam aan gingen we het bezoek proberen . De eerste keer dat jij "los" was toen Monique op bezoek kwam , sprong je op de bank achter haar . Alleen maar blaffen . Je was weer de ouwe Max en we lieten hem,  niet echt wetende wat er ging gebeuren maar het ging goed. De volgende bezoekjes had hij vrij snel contact met Monique , al ging dit nog erg lang gepaard met angstplasjes.

Vreemde mensen in huis, dat is nog steeds een drama en dit sluit ik ook zoveel mogelijk uit omdat dit zijn veilige haven moet zijn. Elk mens is eng in Max zijn ogen en hij neemt dan weer zijn ouwe houding aan. Maar zodra we alleen zijn in de weilanden , dan gaat de lijn los en geniet hij net zoals elke hond. Komen er dan mensen aan , dan zoekt die veiligheid bij mij. Zijn  wereld zal altijd klein blijven . Hij  vertrouwd inmiddels 4 mensen op deze hele wereld , maar ik zie het maar zo 
dat zijn 4 gelukkige mensen die Max mogen kennen

Of hij in de toekomst meer mensen toelaat ik weet het niet, alles gaat op zijn tijd, het komt of het komt niet ik ben al blij , hoe hij heeft laten zien de afgelopen 2,5 jaar, dat hij wil groeien en toch weer wat mensen is gaan vertouwen.


   
Klik en help ons helpen