Tika (Portuguesa)


fiogf49gjkf0d
TIKA (voorheen Portuguesa)

Op 13 augustus is ze hier gekomen na een lange reis vanuit Spanje. Hebben haar opgehaald op de parkeerplaats De Lucht samen met vele andere hondjes die nu een baasje kregen.
O jee wat is ze lief, klein en mager……
Hond geadopteerd, Podenco geadopteerdDe terugreis ging super, thuis buiten even kennisgemaakt met onze andere Podenco Sookie (voorheen Prisa, ook van de Stichting) en dat ging goed.
Binnen dook ze gelijk de bench in…..en kwam daar voorlopig niet meer uit.
Deze bleek een beetje te groot en ze lag er met grote angstige ogen in. Ze had natuurlijk die lange reis ook al in een bench doorgebracht. Die nacht geen kik gegeven en tevens geen plasje in de bench. ’s Ochtends uitgelaten en ze deed alles netjes buiten.

Volgende dag gelijk maar een mandje gehaald en deze vond ze heerlijk, hierin dook ze gelijk en kwam daar ook voorlopig niet meer uitJ Dus de bench maar weer weggehaald.
Haar vooral haar eigen gang laten gaan en gelukkig deed Sookie dat ook. Wanneer het etenstijd is had ze echter wel snel door hoor en met wat lekkers erdoor, smullen maar.

Buiten was ze eigenlijk totaal niet angstig, loopt goed mee aan de lijn en vind het heerlijk om te wandelen. Binnen was alles wat enger, de TV of een krant omslaan, daar schok ze van.
Maar dat is ook logisch want ze is met 1 jaar gevonden en daarna ruim 2 jaar in het asiel bij de stichting. Dus een eigen thuis kon ze niet.

Nu inmiddels 2 maanden later kan ik zeggen dat we al wat hebben opgebouwd. Ze weet wanneer we gaan wandelen, staat dan lief bij de voordeur te wachten tot ze aangelijnd wordt. Lange Hond geadopteerd, Podenco geadopteerdwandelingen vindt ze heerlijk, vooral door het hoge gras naar muisjes zoeken!
In huis schrikt ze niet meer overal van en komt nu sinds een week bij je voor een knuffel en ligt dan op het kleed voor de bank. En natuurlijk ’s ochtends even een half uurtje bij de baasjes op bed dit had ze snel door, is nu als eerst boven!
Sookie komt steeds met allemaal speeltjes naar haar toe maar dit heeft nog even tijd nodig. Ze weet nog niet wat ze daarmee moet. Laatst kwam ze even los en renden ze samen door de kamer heen.
Merk dat ze steeds meer loskomt, je ziet haar genieten van dit heerlijke leventje.
En wij, wij genieten dan net zo hard mee!

Jolanda & Peter Kroon

   
Klik en help ons helpen