Milo


fiogf49gjkf0d

Mijn gezin bestond al uit dochter Rebecca van 5 jaar, hond Simba van 6, de katten Amigo (16), Bambina (13), Lobby (4) en Tweetie (1) en mijzelf, Desiree (35 jaar). En eigenlijk dacht ik dat we "vol" zaten. Tot ik op de site van Dierenhulp zonder Grenzen naar een aanstaande pup van familieleden ging kijken en een foto van Milo zag !

Na ongelooflijk gezellige telefoongesprekken over en weer had ik echt iets van "hij hoort bij ons!" Na nog veel meer telefoongesprekken en bijna 50 euro aan reisgeld was Milo dan thuis. Vanaf dag 1 had hij zijn draai in huis al gevonden. Zelfs de oude katten, die gewoonlijk iets stroever reageren op overenthousiaste honden, accepteerden hem zonder meer. Wel keken ze mij aan met een blik van ach, ze kon het zeker weer niet laten !

Milo (spreek uit als Meilo omdat we al een Amiego hebben spreken we het niet uit als Mielo) is als ik dit type 10 maanden.

In de eerste week heeft Milo een aantal keren binnen gepoept en geplast maar ik had al gauw de indruk dat dit mede kwam doordat hij bij zijn gastgezin andere uitlaat tijden had en hier nog moest wennen en gewoon dacht dat hij zijn laatste kans gemist had ofzo. Slopen deed hij in het begin niet. Wel
kloof hij talloze botten op. Nu heb ik niet meer elke dag een nieuwe kluif en pakt meneer andere dingen. De digitale foto-en film camera, de draadloze telefoon, ballet barbie, een zeester van Rebecca's schoolreisje, talloze oude maar vertrouwde kinderboekjes uit de open boekenkast etc.. Omdat ik eigenwijs ben en er voor kies Milo pertinent niet in de bench te doen als ik wegga of ga slapen moet ik telkens weer de gevolgen opruimen. Maar goed daar kies ik voor. En ik wist het van te voren. Rotter vind ik het voor Rebecca omdat haar spulletjes een heel dankbaar object zijn voor Milo omdat ze wel eens blijven slingeren en hij ze stiekem uit haar kamertje pikt als we (Milo en ik) Rebecca naar bed brengen.

Als je dit leest zul je misschien denken wat een snerthond maar echt, Milo is een onvoorstelbaar zachte en lieve en gehoorzame hond. Hij heeft een paar prachtige lieve trouwe ogen waarmee hij je hart verwarmt. Ik kan hem rustig door Rebecca vast laten houden met uitlaten. Enkel als er andere honden komen, geeft ze snel de lijn aan mij. Milo is nl. erg enthousiast naar andere honden en springt dan uitgelaten blaffend op hen af. Tja, een meisje van 5 zou dan ondersteboven gaan. Zelfs ik heb het af en toe zwaar met Simba en Milo, wiens enthousiasme en drukte op elkaar lijken. Beide vinden alles
en iedereen aardig en iedereen vind hen ook aardig.

Milo is stapelgek op Rebecca (en haar spulletjes !) en zij is stapelgek op hem. Ze zitten samen op de bank televisie te kijken. Ze luisteren samen in haar bed naar een verhaaltje voor het slapen gaan. Als Rebecca op de computer een spelletje speelt waar dierengeluiden uitkomen, komt Milo haar te hulp ! Ik heb ook een map vol foto's van Milo en Rebecca samen. Ze zijn een heerlijk stel waar ik veel van geniet. En pubertijd ? Ach, die gaat over, voor dat Rebecca in de pubertijd zit.

Milo hoort bij ons en we willen hem niet meer kwijt !!


   
Klik en help ons helpen