Mimi


fiogf49gjkf0d

We hebben besloten om Mimi haar naam te veranderen, ze heet nu Lizzy.

We hebben Lizzy opgehaald in Lemmer November 2006, de reis naar huis was rommelig, Lizzy heeft in de auto gepoept en 3x gespuugd. Dus we reden van tank station naar tank station om op te ruimen en weer nieuwe tissues in te laden. De eerste middag hebben ze beide een beetje de kat uit de boom gekeken en zich een beetje afwachtend naar elkaar opgesteld. Lizzy mocht van Bely wel op haar kleedje, haar mat en in haar mand, dat laat Bely normaal niet toe, dus was positief.

Lizzy is nog niet zo’n held met eten en heeft in het opvanggezin ook vrij slecht gegeten. We moesten haar de eerste weken de eerste drie brokjes voeren, maar als ze dan de smaak in haar mond heeft eet ze zelf de rest op. Tegenwoordig eet ze goed, lekker rustig en op haar gemak!

Lizzy heeft hier lekker haar plekje gevonden en is nu ook een echte knuffel kont geworden. De eerste weken was ze nog wat voorzichtig maar nu springt ze lekker bij je op schoot en vind het heerlijk om samen te spelen, vooral met dingen die daar niet voor bestemd zijn zoals een portemonnee, een half stokbrood, kussens van de bank enz enz.

 

We hebben toch nog best onze handen vol (gehad) aan haar, ze is zo avontuurlijk en ontdekkerig dat als je haar even niet in de gaten houd ze zo bij de buren of in het weiland zit. (of de prullenbak of het aanrecht). Een paar uurtjes alleen thuis zijn gaat ook prima, ze is lekker rustig en als ze zich verveeld gaat ze dus op strooptocht! Ze heeft hier inmiddels al twee planten een knip beurt bezorgt, een half stokbrood uit de prullenbak gehaald, de net nieuwe houten trap aangevreten, een pak wc rollen verscheurd tot confetti formaat (16! Rollen) enz enz. Deze streken heeft ze gelukkig aardig afgeleerd. Het volgende verhaaltje is haar beste streek tot nu toe!

Op een zaterdag ochtend zijn we op pad geweest om. We komen tussen de middag thuis, ik had mijn vriend in de auto al blij gemaakt met dat er nog een hapje chilli con carne voor hem was. We komen binnen in de keuken, pan leeg! We hebben alle mogelijke opties nagelopen tot ik zag dat een bakje van de keukentafel op de grond lag. Ik zag toen ik het bakje terug wilde zetten kleine afdrukjes en krassen in het tafelblad staan, leken wel erg op honden pootjes. Ook lag er een honden haartje in de pan, maar dat kan toeval zijn.
Hierop heb ik Lizzy en Bely bij me geroepen en even aan hun neusjes gesnuffeld . Bij Bely was er niets aan de hand, maar Lizzy stonk echt naar Chilli con carne kruiden!! En ze had moet ik eerlijk zeggen ook eigenlijk wel een beetje een bol buikje!

Hoe heeft ze dit nou voor elkaar gekregen, want even voor de duidelijkheid de pan stond afgedekt op het aanrecht!
Ik heb waarschijnlijk de keuken stoel niet goed onder de tafel geschoven waardoor ze via de stoel op de tafel is geklommen, vanaf daar is ze over een gat van ongeveer een 1.20 meter naar het aanrecht gesprongen, heeft het folie van de pan gehaald en de pan helemaal leeg gegeten!

Hopen dat ze ervan genoten heeft want het zal waarschijnlijk niet nog een keer gebeuren.

Het is echt een lekker ding, alleen zo eigenwijs af en toe. Ik probeer haar nu ook een beetje af te leren dat als ze wil spelen ze je gewoon in de armen gaat bijten. Met de kleine kindjes die hier wel eens komen is dat niet zo handig. Dit bijten deed ze ook als je thuis kwam gewoon uit enthousiasme en dan sprong en rende ze de hele keuken door. Hier heb ik haar inmiddels geleerd dat als ze gewoon rustig naast me komt zitten ze net zo hard geknuffeld word als wanneer ze zo druk rond springt en bijt. En dat gaat nu heel erg goed.

Bely is sinds Lizzy’s komst ook veranderd, met wandelen kunnen ze soms zo hard racen achter elkaar aan rennen! Echt ontzettend leuk om te zien! Vooral als ze dan in volle vaart door een modder plas rennen ben ik helemaal blij! hihi alleen moeten ze daarna dan wel even onder de douche!

Lizzy heeft haar eerste gehoorzaamheidscursus afgerond. Ik begon in de beginners klas omdat Lizzy nog niet zo veel kende, bij de derde les was ik al overgeplaatst naar de gevorderden omdat Lizzy het zo goed oppakte!

Ze is ook een goede uitbreiding van onze collectie honden met gekke gebitjes. Bely mist door haar verleden een paar tanden en Lizzy heeft een soort onderbeet en de ene helft van haar kaak “hangt”. Hierdoor lijkt het net op ze constant glimlacht!
 


We zijn heel blij dat Lizzy bij ons mocht gekomen en het gaat heel goed met haar!!

 


Groetjes van Laura, Paul, Bely en Lizzy


   
Klik en help ons helpen