Mora


fiogf49gjkf0d

Jullie zullen mij wel niet kennen want ik heb eigenlijk nooit op de site gestaan. Toch ben ik een hondje uit Spanje.Ontredderd en al zwervend gevonden toen ik 13 weken jong was. Ik heb een paar dagen in een opvanggezin in Spanje gezeten en ben toen naar mijn huidige baasjes in Dwingeloo gegaan.Dat was eigenlijk best wel een hele reis. Eerst vanuit Malaga met het vliegtuig naar Brussel en toen nog een stukje in de auto naar Rhenen. In het holst van de nacht werd ik afgegeven op een donkere parkeerplaats naast het dierenpark. En wat was het koud daar! Terwijl mijn baasjes al het papierwerk regelden heb ik lekker mijn eerste keuteltje in Nederland gedaan; en wel in de auto. Mijn mannenbaasje vond het eigenlijk wel grappig: zo'n klein wurm (want dat vonden ze wel van mij, "zo klein!!'.) en dan zo eigenwijs lekker in de auto poepen.
In 1,5 uur naar het hoge noorden gereden en daar mocht ik samen met de baasjes en mijn nieuwe hondenvriendjes Jolle en Dreutel in de slaapkamer slapen. 's Ochtends lekker op bed bij de baas. Wat zeg ik ... Op bed ..... In bed zul je bedoelen. Lekker warm aan het voeteneind. Dat in bed slapen heb ik nog een hele tijd volgehouden, totdat ik zo groot was dat het niet meer ging en door hondenbaas Jolle uit bed gegooid werd. "niet te dicht bij de baas jij! Dat is mijn plek!" Ik werd dus verbannen naar het voeteneind maar dan op de dekens. Ook goed, als ik maar tegen de baas aan kan liggen.
De eerste dag van mijn leventje in Nederland was er een met veel ervaringen.... Mijn eerste hondenwandeling in een groep. En al die honden waren zooooo groot, ik vond het doodseng. Piepend kroop ik onder de auto. Ze wilden allemaal aan mij snuffelen. Gelukkig heeft mijn mannenbaasje mij opgetild en meegenomen. In het bos heb ik lekker lopen rennen en snuffelen maar ik hield die mannen- en vrouwenbaas wel goed in de gaten hoor. Stel je voor dat ze wegliepen!

Dit alles is nu zo'n 13 maanden geleden, in december 2006. Inmiddels heb ik heel wat bijgeleerd, luister aardig volgens mijn baasjes maar ben wel van het eigenzinnige soort. Wat het ook moge betekenen. Mijn naam is veranderd van Mora in Vigor. Dat komt van Vigoroso wat in het spaans iets van dapper betekent. Mijn baasjes vonden mij een dapper hondje. Dat ben ik ook hoor. Alleen honden vind ik soms nog wel eng maar voor de rest .... heuh, kom maar op hoor, ik kan je hebben!
Volgens mijn baasjes ben ik een kruising herder-teckel en dan moeten ze altijd erg lachen. het zal wel! Die teckel in mij komt anders vaak genoeg naar buiten zeggen de baasjes. Ik graaf alles op wat ik kan vinden: muizen, mollen, dode beesten die begraven zijn, steel eieren uit de kippenren. alles wat dood is ruik ik op afstand en kom dan braaf dit karkas naar de baas brengen. Tja, wat wil je. Ik ben niet alleen teckel maar ook straathond geweest. Ik moest overleven en dan zoek je wel naar iets eetbaars!Mijn vrouwenbaasje kijkt nog vaak genoeg naar de hondensite en dan zegt ze tegen mij: "Vigor, lees maar goed want zo slecht heb jij het nu ook weer niet!"
Ik denk ook dat ik het niet zo slecht heb. Een lekker zacht kussen om op te slapen, een vriendje en vriendinnetje om mee te spelen, iedere dag lekker rennen in het bos en als ik na het slapen mijn bot krijg ben ik weer helemaal blij. Nee .... Spanje ben ik eigenlijk wel vergeten en ik wil nooooooit meer terug.

Een poot van Vigor


   
Klik en help ons helpen