Patum


fiogf49gjkf0d
“Paddy, Paddy, kom dan!” roepen wij enthousiast. Patum kwam 6 januari 2007 bij ons wonen, hier in Loosdrecht. Patum vonden wij geen goede naam voor zo een hond, dus hebben wij hem “Paddy” genoemd. Omdat ons familie engels is, zochten wij een goede engelse honden naam.
Patum werd in Spanje op straat gevonden. Hij was maar 3 jaar oud, en moest al zijn eten uit vuilnisbakken halen. Daar merken wij nog wat van, ’s nachts horen wij hem nog wel eens in de vuilnis rond snuffelen!
Twee jaren geleden was onze oude hond Roobarb overleden. Wij hadden toen nog een andere hond, onze duitse dog, Spike. Toen Roobarb overleed had Spike last van depressie en was een tijdje erg verdrietig. Twee jaar later dus, dachten wij, goh, wat zou een nieuwe maatje voor Spike leuk zijn! Al onze honden kwamen uit asiels in Nederland en Engeland, dus wouden wij deze keer iets anders doen, iets dat een hond in een ander land zou helpen. Toen hebben wij de Dieren Hulp Zonder Grenzen site ontdekt. We bladerden wat door de middelgrote reuen (we wouden namelijk een reu, hetzelfde als Spike), en toen kwamen we langs Patum. Op eerste gezicht was het een gekke hond, met rare oren, een te groote tong en nog veel meer. Perfect dus, voor ons.
Patum kwam eind december bij een gastgezin wonen, omdat wij naar Engeland gingen voor de Kerst. De dag dat wij terugkwamen zijn we naar Velp gegaan om Patum op te halen. Wij waren meteen op hem verliefd! Eerst gingen wij een stukje wandelen met hem, en toen hebben wij heb achter in ons auto gezet, waar hij gelukkig niet misselijk werd.Eenmaal thuis hebben wij hem en Spike samen uitgelaten. Wij wonen mooi dichtbij de bos en heide, en toen wij ze voor het eerst loslieten, klikte het meteen. Patum reageert geweldig op zijn naam, en toen wij “Paddy” riepen, wat dus heel erg op Patum lijkt, kwam hij gelijk terug bij ons. Toen wij terug in huis waren speelden Spike en Paddy de hele avond nog door. Ze zijn een beetje op elkaar verliefd, en ze zijn de beste vrienden.
Wij zijn superblij op Patum/Paddy bij ons in huis te hebben, en we zullen hem zeker nooit meer verplaatsen, het is een schat van een hond!

   
Klik en help ons helpen