Rafa


fiogf49gjkf0d

Drie maanden geleden hebben wij Rafa geadopteerd uit Portugal. Het was liefde op het eerste gezicht dat wil zeggen van de foto op de website. En inderdaad vanaf het eerste moment dat we Rafa ontmoetten op een duister parkeerterrein ter hoogte van Den Bosch, heeft hij een bijzondere plek in ons gezin gekregen. Van de informatie van dierenhulp zonder grenzen weten we dat Rafa ongeveer de eerste zes maanden van zijn leven bij een dame in Portugal gewoond heeft waar hij samen met nog drie andere honden niet al te goed verzorgd werd. Dit is de reden geweest dat hij daar uiteindelijk weggehaald is, samen met zijn lotgenootjes , en naar het? hondenhotel gebracht is. Hoewel wij niet direct op zoek waren naar een hond , zag ik de foto van Rafa op de website en was ik direct verkocht. Na zorgvuldig overwegen of we hem echt wel een goed thuis konden geven hebben we de knoop doorgehakt? en hem gereserveerd. Rafa zou eind November naar Nederland gekomen zijn maar begin November bleek het hondenhotel van eigenaar te gaan wisselen en de verwachtingen waren dat dit de honden niet ten goede zou komen. Rafa kwam? dus onverwacht eerder naar Nederland!? Dus snel een mand, voerbakken, een Bench en uiteindelijk samen met Sammie (onze zoon van 8 jaar) op weg om hem te gaan? halen.? Rafa was nog redelijk versuft van de reis toen we hem uit handen van Thea de eerste knuffel konden geven. De lange rit naar ons huis heeft hij waarschijnlijk ook niet helemaal bewust mee gemaakt.?Nu zijn we drie maanden verder en Rafa doet het geweldig! Hij heeft , na enige weken aftasten, vrienden gemaakt met de kat. In huis is hij erg lief en rustig, ondanks zijn jonge leeftijd (ongeveer een jaar). Hij is erg aanhankelijk en houdt ons wel voortdurend in de gaten. Af en toe durft hij in slaap te vallen in zijn mand maar meestal is hij direct weer vol aandacht als één van ons op staat. Hieraan merken we wel dat hij een bijzondere achtergrond heeft. Van erg onverwachte bewegingen of geluiden kan hij ook wel wat schrikken maar we hebben nog nooit meegemaakt dat hij van angst lelijk of agressief reageert. Het is juist de meest lieve hond die je je maar kunt bedenken.?Buiten is het net een wervelwind. Vanaf het begin hebben we hem in het bos en op het strand los gelaten. Rafa luistert gelukkig goed. De laatste tijd merken we dat hij zich meer op zijn gemak voelt en loopt hij wel eens te ver van ons af , vooral als er andere honden zijn waar hij mee wil spelen, Maar eigenlijk komt hij altijd weer terug.
Vorige week zijn we geslaagd voor de basis cursus gehoorzaamheid. Rafa deed alle oefeningen keurig. We hebben bewust voor een cursus gekozen omdat we natuurlijk niet alles van zijn achtergrond weten. Van de cursus leren we dat Rafa goed op andere mensen en honden reageert. Wel is hij niet helemaal gesocialiseerd naar andere honden wat betekent dat hij niet goed weet in te schatten wanneer hij moet ophouden met aandringen tot spelen en dus niet helemaal de signalen van andere honden begrijpt.? Daar moeten we hem nog bij helpen.?Onlangs hebben we op de website van dierenhulp zonder grenzen foto's gezien van de opvang waar Rafa gezeten heeft. Het is vreselijk om te beseffen dat onze hond, die nog geen vlieg kwaad zal doen en zo ontzettend lief en trouw is aan zijn baasjes, zo'n slechte start gemaakt heeft.?Wij zijn in ieder geval heel erg blij en dankbaar dat Rafa bij ons kan zijn en we willen dan ook alle medewerkers van dierenhulp zonder grenzen bedanken en vooral ook Ana in Portugal , dat zij Rafa , en ook alle andere honden, gevonden hebben en opgevangen hebben.
Ook van Rafa hiervoor heel veel dank!! We weten niet precies of de honden waarmee Rafa in zijn eerste maanden gewoond heeft ook in Nederland geadopteerd zijn maar mocht iemand daar meer over weten dan horen wij graag hoe het met hen gaat.Tot slot nog een foto van Rafa met onze zoon Sammie.
We hopen dat de medewerkers van Bianca in Portugal de foto ook te zien krijgen zodat ook zij weten dat het Rafa goed gaat.

 


   
Klik en help ons helpen