Mies (voorheen Jara)


Nadat we wekenlang naar die foto's op de site hadden zitten staren, konden we eindelijk afreizen naar Volos waar we werden opgewacht door Mandy (van de stichting). We hadden lege benches vanuit NL meegenomen waarvan zij er 1 van ons overnam, de andere mochten we tijdens onze 2 weken vakantie gebruiken. We konden niet wachten om door te gaan naar de opvang om Jara op te halen. Maar o, o, o, al die koppies daar... en dan neem je er "maar" 1 mee. Je zou ze allemaal mee willen nemen, maar je moet verstandig blijven.
 
Dus Jara (op dat moment 6 mnd oud) werd uit het veld gehaald en het was liefde op het eerste gezicht!!! Wat een vrolijke, blije hond. Voor haar werd het best een beetje lastig, want ze had nog nooit aan een riem gelopen, nog nooit in een auto gezeten, nog nooit in een huis geweest, maar oh, wat wilde ze dat allemaal graag! Met veel geduld, liefde en afleiding kwam alles voor elkaar. Na een paar dagen begon het meeste "gewoon" te worden. Terrasjes bezoeken bleef even een uitdaging want al dat eten en aandacht van de andere mensen... Dat ze niet op tafel mocht springen had ze gauw door en na 2 keer is dat (gelukkig!) ook niet meer gebeurd. Na 2 weken weer terug naar huis met 3 (!) honden. Voor de stichting namen wij ook nog 2 pups in 1 bench mee. Wat duurde die reis lang met helaas ook nog een tussenstop. Op Schiphol werden we opgewacht door Yvonne en Saskia (van de stichting). Zij hebben ook zo met ons meegeleefd, fantastische mensen!
 
Inmiddels is Mies 1 jaar en wat een lieve en mooie meid! We kunnen ons leven niet meer voorstellen zonder haar. Ze gaat overal al mee naar toe... naar familie/vrienden, restaurants, terrassen, stadsbezoeken, zelfs naar een hotel. Het leuke was dat andere hotelgasten met een (volwassen) hond op en neer konden rennen naar de kamer omdat hun hond maar zat te blaffen. Mies deed daar gelukkig niet aan mee en lag heerlijk rustig op haar kussen te wachten totdat wij weer terug waren. Wat waren wij trots op onze "Griekse Straatdahlia"!!!
 
Ze is een hond naar ons hart die overal mee naar toe gaat. Ze kan al heel veel loslopen en gaat dan graag ravotten met andere honden. Het liefst in baggerplassen (of in de sneeuw) achter elkaar aanrennen, want ze is en blijft een "straatdahlia". Maar dan wel de onze!!!
 
 
Hartelijke groet Paul & Bianca
pootje van Mies

   
Klik en help ons helpen